Досега Русия не успя да постигне нито една от военните

...
Досега Русия не успя да постигне нито една от военните
Коментари Харесай

Експерт: Зимната офанзива на Русия в Украйна е пълен провал

Досега Русия не съумя да реализира нито една от военните си цели в Украйна, твърди немският специалист по въпросите на защитата Нико Ланге. Пред АРД той дефинира като неуспех съветската зимна атака в Украйна и акцентира, че съветската страна търпи големи загуби, само че все пак не съумява да превземе даже дребни градове като Бахмут или Авдеевка.

Представите за съветската мощност са нереални

Военният наблюдаващ счита, че Русия е доста надалеч от опцията да реализира някакъв стратегически прогрес в Украйна. В този смисъл той окачествява съветската зимна атака като несполучлива. Според Ланге е мит, че Русия е безпределно могъща, а украинците са безнадеждно превъзхождани от руснаците. Реалностите в тази война са прекомерно разнообразни: Русия е по-слаба, в сравнение с мнозина бяха предполагали, твърди специалистът.

През последните месеци Русия завладя едвам 0,02 % нови украински територии, което обаче стана с цената на огромни загуби, изразяващи се с петцифрени цифри, показва немският специалист по въпросите на защитата, който дълго време е живял и работил и в Украйна, и в Русия.

Той отива и още по-далеч: „ Русия би трябвало да си зададе въпроса какво изобщо е способна още да реализира в тази война, с изключение на да продължава да води война с цената на нови огромни загуби. А за нас това е мотив да поправяме визията си за силата на Русия и слабостта на Украйна. Отблъскването на съветската нападателна война е допустимо с военни средства ", споделя още специалистът, представен от АРД.

" Русия не разполага с огромни запаси “

От позиция на предстоящата украинска контраатака военният специалист споделя, че не вижда Русия да разполага с някакви съществени спомагателни запаси. „ Това, които в този момент виждаме, е действителната мощност на съветските въоръжени сили. И тя надалеч не е такава, каквато мнозина са считали. Това, че Русия не употребява бойната си авиация по този начин, както го правеше в Сирия, се дължи не на обстоятелството, че тя съхранява запаси, а на това, че Русия по този начин и не съумя да наложи превъзходство във въздуха. Освен това украинската Противовъздушна отбрана става все по-добра, а в изискванията на тази продължителна и изтощителна война Русия има големи проблеми с това да обслужва и поддържа в редовност своите самолети “, споделя още специалистът.

Според него може да се назова сполучлива украинската тактика да се дава отпор на съветските офанзиви и в същото време да се образуват нови бойни подразделения, които последователно да бъдат оборудвани с идващата западна военна техника. За момента е значимо да приключи образованието на украинските елементи, които ще обслужват тази техника, а когато това стане факт, предстоящата украинска контраатака ще има положителни шансове да пробие сегашната фронтова линия и да бъдат освободени още територии, предсказва Нико Ланге.

" Путин залага на безцелното продължение на тази война “

Путин е прекомерно слаб във военно отношение, с цел да реализира освен това в Украйна. Затова в този момент той напразно продължава да води война, като залага на вярата, че с времето ще се открият нови политически шансове за него – да вземем за пример в случай че в Украйна избухнат някакви вътрешнополитически спорове, или в случай че единството на Запада стартира да се пропуква.

Част от тактиката на Путин включва и това Западът да накара Украйна да направи взаимни отстъпки и да се съгласи на отстъпки. Затова е по този начин значимо Западът да продължава да поддържа военно Украйна – и то систематично и дълготрайно, споделя още немският специалист по въпросите на защитата Нико Ланге пред АРД.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР