Досега нямахме случай европейски избори с парламентарни, но и това

...
Досега нямахме случай европейски избори с парламентарни, но и това
Коментари Харесай

Анализатор: Ще имаме коалиционно правителство, трябват ясни договорки и публичност

" Досега нямахме случай европейски избори с парламентарни, само че и това ще забележим. Слабо евентуално е да има съществени проблеми. Администрацията на равнище ЦИК се понаучи. Изборите ще са тежки от техническо естество. И двата избора са с съразмерно гласоподаване, и двата са с хартиено и машинно гласоподаване ", коментира изборният специалист доцент Светослав Живков.

По думите му за устойчиво ръководство виновните политически сили би трябвало да са с по-голямо посланичество.

" Стабилно ръководство може да има и тогава, когато има ясни съглашения за образуване на коалиция. Така или другояче, ще имаме съдружно държавно управление, въпросът е то да бъде с ясно написани съдружни сделки и да има гласност. Не инцидентно имаме ниска изборна интензивност и висока доза протестен избор ", сподели доцент Живков пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос да чакаме ли още веднъж ниска изборна интензивност, той отговори, че това зависи от политическите играчи и от акциите и прикани политиката да бъде битка, само че на хрумвания.

" Парламентарните избори са по-важните, само че това не значи че евроизборите са маловажни. Ние живеем в Европейски Съюз и е извънредно време българските представители в европейските органи да стартират да отстояват българския интерес, да стартираме да участваме интензивно във взимането на решения на европейско равнище. ЕС по никакъв метод не ни е отговорен - казусът е в нашите политици ", безапелационен е доцент Живков.

По думите му " Синя България " се е постарала да сплоти доста на брой обединения.

" Така наречените огромни партии, които се брояха за десни, значително отстъпиха от десните позиции, в това число ГЕРБ. Виждаме микс от левичарски и лявоцентристки политики. Десният гласоподавател е непредставен. Нашият триумф в София на локалните избори сподели точно това. Българските гласоподаватели се нуждаят от десни политици ", добави изборният специалист.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР