Дори в моментите, в който сте ужасно изморени не трябва

...
Дори в моментите, в който сте ужасно изморени не трябва
Коментари Харесай

Лека 10-минутна тренировка

Дори в моментите, в който сте извънредно изморени не би трябвало да пропускате тренировката.

По-добре да се раздвижите леко, с цел да не губите тренинг, в сравнение с да се излегнете на дивана. Едни 10-минутни леки извършения ще ви накарат освен да забравите за умората, само че и ще ви заредят с доста сила и позитивни страсти.

Треньорът на звездите Джаред Каплан, който има Studio 26 в Ню Йорк, залага точно на по-леки тренировки, за които нямате потребност нито от доста пространство, нито от специфични уреди. Той дава концепция за съвършената подготовка, която ще накара всяко мускулче от тялото ви да проработи, без да се напрягате доста.


1. Разтягане напред – 45 секунди

 self-1

Започнете от изправен стоеж с крайници на ширината на раменете. Отпуснете се напред и поставете дланите на пода. Не се тормозете да свиете крайници в коленете. Придвижете тялото напред благодарение на ръцете. Върнете в изходна позиция. Правете упражнението в продължение на 45 секунди.

2. Коремни преси – 45 секунди

 self-2

Легнете на пода с ръце над главата и изправени крайници на пода. Започнете да вършиме коремни преси, като се стремете тялото ви да образува формата “U ”.

3. Планк с извъртане – 30 секунди за всяка страна

 self-3

Заемете поза за планк с изпънати към пода ръце. Започнете да усуквате тялото от всяка страна, изтегляйки ръка към тавана. Върнете се в изходна позиция и повторете с противоположната ви страна. Правете упражнението в продължение на 30 секунди за всяка страна.

4. Клякания – 45 секунди

 self-4

Заемете изправен стоеж с крайници на ширината на раменете и започнете да клякате, като се пробвате коленете да не преминат границата на пръстите ви. Уверете се, че цялата ви тежест се поема от петите. Продължете упражнението за към 45 секунди.

5. Напади обратно – 30 секунди за всяка страна

 self-5

От изправено състояние, с краката на ширината на раменете, започнете да вършиме
напади обратно. Свийвайте коленете на 90 градуса. Правете това упражнение с единия крайник за 30 секунди, по-късно повторете придвижването с противоположния крайник.

6. Подскоци настрана – 45 секунди

 self-6

Заемете разкривен стоеж и леко приведете тяло напред. Подскочете с единия крайник настрана и незабавно по-късно се върнете в изходна позиция още веднъж с подскок. Продължете 45 секунди.

Почивайте в продължение на 10 секунди, по-късно повторете схемата още един път. Тайната на триумфа при тази подготовка се крие в точността при придвижванията.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР