Дори най-простоватите спортисти намират сили да стиснат ръката на победителя,

...
Дори най-простоватите спортисти намират сили да стиснат ръката на победителя,
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Трябва морален екзистенц-минимум, за да бъде призната победата на Нинова и поражението на опозицията й

Дори най-простоватите спортисти намират сили да свидлив ръката на спечелилия, до момента в който съперниците на новия-стар водач на Българска социалистическа партия първо мълчаха като попарени три-четири дни след триумфа на Нинова, а след това подеха остарялата ария на нов глас

„ Медийните измекяри още са в потрес от триумфа на Корнелия Нинова и трескаво търсят под вола теле ". Заключението е на журналиста Георги Атанасов във вестник „ Минаха години ".
Темата за публичната хигиена и за моралните стандарти на нашенските медии и културтрегери слага в изданието Атанасов, съгласно който хората, претендиращи за „ водачи на мнение " - „ инсайдери " и „ инфлуенсъри ", както в този момент е съвременно да се назовават съгласно лексиката на „ идиотския новоговор ", образуват всеобщи показа, настройки и оценки и по тази причина не е все едно кой какво приказва от екрана, в ефира или по печатните страници.
„ Оковани за хранилката " назовава журналистът казионните „ интелектуалци " от разнообразни генерации, посоки и отклонения, които „ въртят сучат, носят вода от девет кладенци и три автомагистрали единствено и единствено да обслужат Началника от ГЕРБ и неговата еднолична Власт ".
В наблюдението си Атанасов е разказвателен: „ В тима на папагалите влизат най-различни екземпляри - някогашни естрадни соцзвезди, спечелили милиони (по настоящи цени) от „ неприятния комунизъм ", хленчещи за пенсии без да са плащали осигуровки, христоматийни ренегати но Близнашки, „ десни специалисти " като експерта по финансово-напоителни системи Харизанов и „ политолога " със междинния пръст Стойчо, футболни босове по „ публични поръчки ", необразовани ритнитопковци, ММА-лумпени и така нататък А изключително място в този резерват заемат медийните „ мисирки " и „ тулупи ", строени пред амбразурата на бункера Му ".
Журналистът разяснява, че откакто в продължение на седмици „ окованите на хранилката " посредством всички вероятни номера от репертоара на Гьобелс са пробвали да компрометират опозицията, в последно време „ преторианците " прецизно следвали „ директивите на Вожда " за омаловажаване на митинга посредством премълчаване.
„ Сигурен съм, че мислещата публика на е забелязала по какъв начин бяха затъмнени в ефира на „ огромните малките екрани " големите цивилен изяви в София на 10 и 22 септември. А първото национално въстание на 2 септември бе отразено през фокуса на ръководещите с акцент върху конфликтите, предизвикани от особено мобилизираните футболни екстремисти от печално известната синя секта „ София запад ", забъркана във всяка батална сцена на жълтите павета и постоянно в интерес на ГЕРБ...
Ето по какъв начин излиза, че ни баламосват с „ плурализъм " по цена. Разбирай, че „ сериозните медии " премълчават или преиначават митинга против възнаграждение от Властта. Впрочем, това е номер остарял като света под припева на циничната поговорка, гласяща, че този който заплаща поръчва музиката. Е, това ли е демократична, евро-атлантическа България? ", пита Атанасов.

Моралната бедност на родния медиен пейзаж няма да е задоволително ясна, в случай че не се концентрираме и върху реакциите след съкрушителната победа на Корнелия Нинова на вътрешнопартийния избор за водач на Българска социалистическа партия, безапелационен е дългогодишният публицист.
„ И в този случай, сходно на митингите, „ мисирките " и „ тулупите " на водача на джипката минаха от дейната фаза на агитация и пропаганда за малоумни през ступор, с цел да стигнат до последния стадий на професионалната и моралната деградация. Тоест, в ролята на първосигнални ретранслатори на спуснати „ опорни точки ", акцентира Георги Атанасов в разбора си и добавя: „ Хубаво, за това им заплащат. Плюха по Нинова, ухажваха Свинаря Гергов, абонирания полит-лузър Станишев, веселяка Миков и цялата съпротива на опозицията в Столетницата, само че им липсва честен екзистенц-минимум, с цел да признаят успеха и провалянето. А даже най-простоватите спортисти намират сили да свидлив ръката на спечелилия след жестока борба на терена... ".
Безсилието и неналичието на достолепие в тези среди на Българска социалистическа партия Атанасов показва по този начин: „ Не, не и не! Най-напред мълчаха като попарени три-четири дни след триумфа на Нинова, а след това подеха остарялата ария на нов глас. Най-старата партия била разграничена при над 80 % гласове за Корнелия и интензивност от близо 70 %?! Как по този начин Българска социалистическа партия е разграничена, откакто новият остарял водач се употребява с голяма поддръжка и като резултати, и като отношение на редовите членове и получава шест пъти повече бюлетини от втория в класирането?! ".
Както нормално живописен в изрече си, Георги Атанасов не пропуща да допусне: „ Очевидно медийните измекяри още се намират в тежък потрес и по тази причина търсят под вола теле, с цел да си проработят „ мазнинката " на яслата. Вземете единствено двата тогавашни всекидневни печатни мастодонта, сринали се до най-ниската тиражна точка, мъртви без животоспасяващите подаяния на Властта под формата на реклами и платени известия от министерства, организации, общини и държавни структури. За всеки човек с два грама мозък в тиквата е ясно за какво тези придворни плюят Нинова и лобират за Свинаря, Веселяка и покровителя на Истанбулската спогодба. Просто и ясно като две и две четири - Корнелия е рискова за Бойко Борисов, а Гергов, Миков, Станишев и сие са идеалните „ съперници " на Пожарникаря, които не могат да завоюват избори и за домсъвет... ".
Журналистът не пропуща и да попита: „ И още - за какво „ сериозните " не погледнат в огледалото на процентите, с цел да видят, че техният обичан Началник ръководи словом и цифром с към 17 на 100 от имащите право на глас?! Без да броим фалшификациите, операциите, невалидните бюлетини и мъртвите души. А ще се сетят ли в миналото да ни обяснят дали в ГЕРБ въобще има смисъл от общопартиен избор за водач по образеца на Българска социалистическа партия? Пардон, това е ненужно, защото едноличната компания на ББ е всичко друго, само че не и естествена политическа партия... ".

Наблюдателят на процесите у нас прибавя и че като ставаа дума за моралната хигиена на медийната и публичната среда у нас няма по какъв начин да подмине и „ интелектуалните фашизоиди ", които „ изпълзяват като хлебарки около всяка дата, натоварена с История ". Ето по какъв начин ги разказва той: „ Най-пресният образец в тази тенденция е гадната обява на „ литературния историк " Росен Тахов във връзка „ септемврийските въстания " у нас. Оставям настрани злобните квалификации за достойните българи, протестиращи към този момент два месеца и половина по площади и улици против режима на ББ. Според създателя на пасквила в тогавашния профсъюзен вестник Септемврийското въстание през 1923 година не е нищо повече от бунт на терористи, конекрадци и престъпни детайли, инспириран от Москва?! А отправната, опорна точка, присъща за всички сходни „ анализатори ", е... законната династия на Кобургите и държавното управление на Кръволока Александър Цанков, пристигнало на власт след преврата на 9 юни 1923-та... ".
Ето по какъв начин още се възмущава Георги Атанасов и дефинира написаното от Росен Тахов: „ Перфидният цинизъм на създателя, който като един средностатистически верноподаник на Олигархията явно няма нищо общо с присъщите за същинските интелектуалци полезности на демокрацията, стига до такава степен, че той калкулира жертвите на белия гнет на 5000, вместо 30 000, както в миналото някой „ пропагандатор " бил написал?! Само че конюнктурната му „ памет " пропуща да подсети за Вартоломеевите нощи в Дирекцията на полицията в интервала 1923-1925, когато режимът, който не бил фашистки (?!), изтребва с методите на средновековната Инквизиция цвета на българската интелигенция и просвета, изповядващ левите хрумвания...Впрочем перформансът на господин Тахов не е вест. В сходен звук нееднократно са се изказвали литературни недоразумения от породата на душманите Вапцарови - неосъщественият критик Марин Георгиев и соц-лирикът на хранилка при всяка власт Спас Гърневски. Плюс някаква нелепа „ филоложка " с адрес в Холандия, неречена Даниела Горчева, за която геният от Банско е терорист?! Вероятно госпожата счита същото и за Гео Милев, изпепелен в пещите на „ законната българска власт ", която съгласно Тахов сменила с боен прелом „ тоталитарния режим " на Александър Стамболийски. Така значи, на 9 юни 1923 година превратът е о`кей, само че на 9 септември 1944-та е апокалипсис, тъй като лишава властта на „ богоизбраните " и техните садисти но Кръволока, Иван Вълков, Кочо Стоянов...
По логическата верига на такива като Тахов, Гърневски, Георгиев, Горчева... неизбежно ще стигнем и до адвокатска отбрана на Закон за задълженията и договорите (Закон за отбрана на държавата), съгласно който „ законно " се режат глава на бойци от антифашистката Съпротива, убиват се деца, дами и старци, палят се къщи, а евреите се номерират с жълти звезди на гърдите. В името на Кобургите, неизбирани от никого, само че натрапени на трона в София.
И защото идната спирка на операцията, естествено, ще бъде Народният съд, задминавам музата на интелектуалните фашизоиди, с цел да ги запитвам по какъв начин по този начин, откакто не е имало фашизъм в България, държавното управление на Богдан Филов причислява страната към Третия райх и афишира война на... Съединени американски щати и Англия, струваща хиляди почтени жертви на англо-американските бомбардировки? И още - за какво западните съдружници от Лондон и Вашингтон единомислещо поддържат трибунала против спътниците на Хитлер, а България избавя „ ярешката кожа " на своята география с помощта на „ терористите, конекрадците и шумкарите ", които с кръвта си измиват позора от споразумението с нацистка Германия? "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР