Дори изкуственият интелект не може да прогнозира ходовете на ръководството

...
Дори изкуственият интелект не може да прогнозира ходовете на ръководството
Коментари Харесай

Петър Витанов: Добре е БСП да обсъжда не само бюджета на държавата, но и този на партията, защото тя е във фалит

Дори изкуственият разсъдък не може да предвижда ходовете на управлението на Българска социалистическа партия, те са извънредно нелогични и непоследователни. Това сподели пред " Фокус " ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов. В момента работата на Витанов в Брюксел е обвързвана с оферти за законодателство за изкуствения разсъдък, тематика, която беше във фокуса на Екологичен потенциал през миналите дни. Пред „ Фокус “ той разяснява и разновидностите за сформиране на държавно управление, както и дали Българска социалистическа партия ще има роля за решаването на политическата рецесия.

„ Виждам излаз след локалните избори. Това е теза, която застъпвам към този момент повече от половин година. Смятам, че политическите партии вършат тънки сметки за идния локален избор, който ще подсигурява съществуването и функционалността на една партия за идващия интервал от четири години, и по тази причина не подхващат стъпки към обединяване на този стадий “, предвижда Петър Витанов.

" На мен ми е неприятно да виждам, че Българска социалистическа партия напълно е изпаднала отвън политическата картина. Основният разказ сега е дали ще ръководи първата, или втората партия, дали ще се сменят, а в границите на шегата, и дали едната ще ръководи зимата, а другата лятото. Но Българска социалистическа партия наподобява на този декор даже по-нежелан сътрудник от Движение за права и свободи “, разяснява Петър Витанов разновидностите за държавно управление.

„ Няма за какво да се заблуждаваме - Българска социалистическа партия се намира на дъното, на безспорното дъно, 8%. Исторически най-нисък резултат, исторически минимум народни представители, най-малка поддръжка – малко над 3% от всички хора имащи право на глас. Българска социалистическа партия в никакъв случай не е била толкоз зле през последното столетие. Българска социалистическа партия сега се е трансформирала в партия консервативна и националистическа по най-хубавите десни европейски обичаи “, добави евродепутатът.

„ Съжалявам, че просто всички младежи, всички хора, които имаха друго мнение, са изхвърлени, изтласкани. За страдание като че ли се маргинализирахме като политическа партия, тъй като изконсумирахме петото ни място и има хора, които са задоволени от това, че въобще са в Народното събрание. И това, което виждам аз, и нещо, за което ужасно доста ме боли, е, че няма съпротивителни сили. Имунната система я няма. Ние бяхме последната останала партия, която работи групово. Съвсем скоро видях в Агенцията по регистриране, че Българска социалистическа партия си има притежател. Разбирате ли, притежател! И неговото име е Корнелия Нинова “, сподели Витанов.

Петър Витанов предизвести, че партията се намира в тежко финансово положение.

„ Българската  социалистическа партия от дълго време е във банкрут. Не знам те какъв бюджет разискват на страната без някой да им обръща внимание, само че добре би било да се разиска и бюджетът на Българска социалистическа партия, тъй като някой ще би трябвало да връща задълженията по-късно. Тези хора ще си тръгнат, ще си вдигнат шапката, тях не ги интересува, тясното управление се вълнува единствено, дали ще резервира позицията си на народен представител, в случай че може да влезе във властта, и на министър “, разяснява той. 

Евродепутатът още веднъж прикани социалистите да намерят сили, с цел да създадат смяна.

„ Бъдещето на Българска социалистическа партия ще обуславя и бъдещето на България, тъй като мощната лява партия, която е първокачествен фактор в обществено-политическия живот, може да предопределя икономическото, общественото, публичното развиване на тази страна. Вие ще видите, то просто се появява. Искаме – не желаеме, нещата, колкото и да бъдат потискани, те излизат. Ще видите и напълно скоро по какъв начин може да наподобява модерното и прогресивно ляво. Защото големият грях на тези хора е, че разкачиха поколенията в Българска социалистическа партия, настроиха едно потомство против друго “, сподели Витанов.

Петър Витанов заяви, че в края на седмицата в Брюксел са завършили договарянията по законодателството за изкуствения разсъдък.

„ Целта, която сме си сложили, е не толкоз да влизаме в семантични разногласия, какво е то изкуствен интелект, а въздействието, които тези системи и технологии оказват върху живота на хората и там, където считаме, че има евентуален риск за нарушение на съществени човешки права, да ги ограничим, да ги забраним “, разяснява той.

„ Практики като така наречен „ social scoring “, с който се прави оценка живота на хората, категоризира се, систематизира се и сходно на кредитния рейтинг в банките, в случай че те имат релативно висок стандарт, получават високи точки, респективно колкото повече точки, толкоз по-голям и просторен достъп до редица обществени системи – такива практики би трябвало да бъдат неразрешени “, добави Петър Витанов.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР