Дори и след тези предсрочни избори пак ще остане ситуацията,

...
Дори и след тези предсрочни избори пак ще остане ситуацията,
Коментари Харесай

Нов блокаж след изборите. Прогнозата на политици

Дори и след тези предварителни избори отново ще остане обстановката, в която мъчно се реализират политически болшинства. Това е упованието на Михаил Миков, някогашен ръководител на Българска социалистическа партия.

Той, Мирослав Севлиевски и Емил Димитров-Ревизоро разясниха пред Нова телевизия идния избор и упованията от него.
-->
„ Няма политическо съревнование, надпреварата е персонално, на лични офанзиви. Това не е занапред а от много време. Това докара до обстановки, в които еднородови политически обединения не могат да намерят общ език – Демократична България и ГЕРБ, Политическа партия и ГЕРБ. Оттам насетне идват всичките проблеми ”, разяснява Миков.

Според него би било неестествено да се сплотяват партии на съображение " остарели партии ".

„ Като не могат да се комбинират, отива се отново на избори. Конституцията е по този начин. Нищо съдбовно няма в това, че има длъжностен кабинет. Има и парламентарен надзор. Много партии се пробват да се разпознават посредством офанзиви към президента, че той взима властта. Такава е Конституцията ”, разяснява Миков.

„ Ако продължат трендовете и това, което чакат социолозите, сякаш в дясно ще се реализира нещо допустимо за болшинство. В дясното поставям ГЕРБ, Демократична България, Политическа партия ”, сподели Миков.

Според Мирослав Севлиевски по-важно е каква страна желаеме. „ Надявам се хората в предизборната акция да опишат какво желаят да се случи. Това, което се случи дотук, не дава съображение да бъда оптимист. Но би трябвало да си дадем сметка, че има огромно разбъркване в обществото през последните години. Влезе ново потомство в политиката, а остарялото няма да стане от стола елементарно ”, сподели Севлиевски.

„ Аз съм оптимист. Ще би трябвало да се откри метод по какъв начин тези, които не желаят България да остане в Европа, да не бъдат поругани. Но би трябвало да им разбираем, че е полуда в този момент да приказваме за безсмислени неща и да губим социална сила. Да приказваме против еврото, да приказваме за овакантяване на НАТО, което значи връщане на военната работа – на тези хора би трябвало богатство да им разбираем, че това е безсмислено ”, съобщи Севлиевски.

„ За мен е ясно кой ще бъде първи, втори, трети. Ясно е, че първият няма да има задоволително гласове, с цел да направи самичък държавно управление ”, сподели Емил Димитров-Ревизоро. „ Големият проблем ще е с рецесията на доверието ”, счита той. „ Първият няма да има задоволително гласове, затова би трябвало да има младоженка с някакъв чеиз. Ако вие ми кажете, че ще ме изберете, само че авансово знам, че може да извършите компромис с тези и тези, само че аз го знам авансово, тогова ще съм осведомен и мога да дам гласа си ”, разяснява Емил Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР