Дори и слабо, цените на петрола се покачиха в азиатската

...
Дори и слабо, цените на петрола се покачиха в азиатската
Коментари Харесай

Китайците сгафиха. Петролът тръгна нагоре

Дори и едва, цените на петрола се повишиха в азиатската търговия през днешния ден, макар недобрите вести за развиването на китайската стопанска система. Пазарите балансират сред упованията за ново повишение на главните лихвени проценти в Съединени американски щати и стегнатия пазар поради свитите добиви на някои страни от ОПЕК+, съобщи Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 13 цента, или 0,2 на 100 до 84,16 $ за барел.
-->
Американският лек недопечен нефт нарастна с 18 цента или 0,3 на 100 до 79,82 $ за барел.

И двата сорта изгубиха по към 0,5 на 100 във вчерашната търговия.

От срещата на централните банкери на Съединени американски щати, Европа, Англия и Япония в Джаксън Хоул, Уайоминг, която ще се организира на следващия ден, пазарите чакат да се начертае ясна посока за това на къде ще поемат лихвите.

" Инвеститорите заобикалят да вземат ясна позиция преди срещата в Джаксън Хоул и се надяват тя да хвърли светлина върху идващите стъпки на УФР ", съобщи Хироюки Кикукава, президент на " Ен Ес трейдинг " (NS Trading), поделение на " Нисан секюритис " (Nissan Securities). " Опасенията от нов растеж на лихвите и слабото търсене в Китай се чака в кратковременен проект да отвръщат намалелия рандеман от страна на ОПЕК+ ", написа Българска телеграфна агенция

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР