Дори и при най-добро желание доставчиците на лекарства в аптеките

...
Дори и при най-добро желание доставчиците на лекарства в аптеките
Коментари Харесай

Купуват по цели торби с лекарства от аптеките

Дори и при най-хубаво предпочитание доставчиците на медикаменти в аптеките не могат да смогнат на напъна на българските жители да се запасяват и дори презапасяват с медикаменти, които в 99,9% от случаите въобще няма да употребяват. Това демонстрира репортерска разходка на " Стандарт " из столичните фармации.

Пред аптеките се оформят и дълги опашки, защото обслужването по обясними аргументи е постепенно, а се позволяват за извършване на покупки по един-дава души според от площта на съответното място за продажба на лекарства.

В аптеките към този момент липсват съществени препарати за лекуване и поддръжка на живота при високо кръвно налягане и други сърдечно-съдови болести, при диабет и други Трудно се намират и медикаменти за хора с онкозаболявания и други тежки и не търпящи отсрочване на лекуването лекарства. Закъсняват и доставките на медикаменти, които НЗОК доплаща при хронично болните. Пациентите със здравни книжки в множеството случаи се прибират по домовете си с празни ръце.

Излишно е да загатваме, че последователно изчезват съществени препарати, които зареждаме в домашните си " аптечки ", като обезболяващи, медикаменти срещу възпаления и висока температура, разнообразни типове алкохол и дезинфектанти и така нататък

Трудна е обстановката и в бранша на така наречен " хранителни добавки ". без значение, че са скъпи, и те се купуват в големи количества. Възрастни хора с хронични болести ги прибавят на шепи към " менюто " си с вярата да се спасят от свръхопасния за тях ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР