Дори да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения между

...
Дори да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения между
Коментари Харесай

Лорер: Светът се справя въпреки шантажа на Путин

Дори да се стигне до разкъсване на дипломатическите връзки сред България и Русия и закриване на задачата на Москва в София, това няма да се отрази значително на стопанската система в нашата страна. Така разяснява министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер опасността на дипломат Елеонора Митрофанова, че ще предложи на Кремъл да закрие посолството си у нас, откакто бе издадена нота за изпъждане на 70 съветски дипломати по обвинявания в шпионаж.

" Нищо няма да се случи за българската стопанска система. Абсолютно нищо - съобщи Лорер пред Българска национална телевизия. - Русия от дълго време не е подобен фактор за нашата страна, какъвто някои са привикнали да бъде отпреди 1989 година Европейският съюз е най-големият вложител в българската страна. Разбира се, след самите нас, когато налозите ни не се крадат. Нито съветските туристи към този момент са водещи за бранша, нито вносът на артикули е определящ за стопанската система. "

Министърът уточни, че след прекъсването на газовите доставки България е съумяла да реализира толкоз дълго чаканата диверсификация в зареждането със синьото гориво и сега получава природен газ от Съединени американски щати и Азербайджан. И добави, че водената от съветския президент Владимир Путин политика в действителност спомага за скъсване на зависимостите освен в нашата страна.

" Благодарим на съветската нападателна дипломация, която ни оказва помощ да се еманципираме от тях. От месеци насам Путин се пробва да шантажира света посредством всичко допустимо - газ, пшеница, оръжие. Но светът се оправя ", съобщи Лорер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР