Дори да се появят случаи на деца или на учители

...
Дори да се появят случаи на деца или на учители
Коментари Харесай

Фандъкова:Заразата няма да затваря училища в София

Дори да се появят случаи на деца или на учители с Covid-19 няма да се затварят учебните заведения и няма да стопира целият учебен развой в София, увери кметът Йорданка Фандъкова.

Може да има единствено отчасти затваряне на постройките, само че решенията ще бъдат на здравните управляващи, посочи тя.

„ Ние се съобразяваме с позицията на специалистите и лекарите. Аз откровено се надявам да не се стигне до затваряне. Видяхме - аз доскоро бях в учебно заведение, приказвах с децата, приказвах с учителите, видяхме с какво неспокойствие всички те са очаквали да бъдат още веднъж дружно. Нека не забравяме, че няма нищо по-добро за развиването на децата от това да бъдат дружно в класните стаи. Разбира се, да употребяват технологиите оптимално, с цел да бъде образованието съвременно, само че да могат да имат контакта си и по тази причина откровено се надявам, че всички тези ограничения ще разрешат отчасти да се реагира всякога, тъй като такива случаи ще има. Няма по какъв начин да няма “, изясни софийският кмет.

Тя направи първа копка на нова постройка на детска градина и на уголемение на 52-ро учебно заведение в регион Витоша. Средствата са предоставени от Министерския съвет и са в размер на 15 милиона лв..

„ Благодарение на средствата, които получихме, с помощта на нашата поредна политика за вложения в учебните заведения и детските градини, ние продължаваме да строим учебни заведения и детски градини. Какво по-добро благопожелание в Деня на София, с изключение на да са живи и здрави децата ни, да са живи и здрави всички софиянци и да продължаваме дружно да се грижим за нашите деца “, сподели Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР