Дори да нямате котка, вероятно сте виждали как пухкавите рецидивисти

...
Дори да нямате котка, вероятно сте виждали как пухкавите рецидивисти
Коментари Харесай

Защо котките събарят предмети от масите и рафтовете?

Дори да нямате котка, евентуално сте виждали по какъв начин пухкавите рецидивисти събарят разнообразни предмети от маси, лавици, кафове и други места, където хората нормално държат своите неща. Ако в миналото сте се чудели, за какво го вършат, сте на точното място, тъй като имаме отговор на този въпрос.

По думите на лекар Елън Уайтли това от наша позиция жестоко държание, се явява проявяване на инстинкта на див звяр, присъщ както за огромните, по този начин и за напълно дребните представители на семейство котки.

„ Играта “ с добичето се явява всекидневно държание за котките по време на лов. Когато котката побутва имобилен обект с лапи, тя в действителност „ играе “. Котешкият инстинкт подсказва на вашата котка, че дрънкулката, лежаща до нея на масата може да се окаже мишка. Дори и да са нахранени, котките не пропущат опция за бърза закуска, по тази причина избутват движимостите, с цел да бъдат 100% увещание, че това не е жив предмет. Когато предметът падне на пода, котката схваща, че това е просто портмоне и бързо изгубва интерес към него “ – написа лекар Уайтли.

Друга причина е, че котките просто са жадни за внимание:

„ Заради това, че котката вижда, че падналият предмет кара стопанина да стане и да го вдигне, то може в действителност да го прави нарочни, просто с цел да притегли вашето внимание, изключително когато наближава времето за хранене “ – изяснява лекар Уайли.

Всичко към този момент е ясно, само че какво може да се направи?

Точното узнаване на повода заради която вашият окосмен приятел се занимава с вандализъм, се явява ключ към решение на казуса.

Ако тя практикува инстинсктите си на див звяр, то просто й купете играчки, които може с цялостно право да раздира, дъвче и размята. Това би трябвало да отбие желанието й да желае движимости, които може да бута от високо.

Ако не й стига вниманието, просто й до дайте (Благодаря, Кап!).

Най-добрият съвет по какъв начин да спасите предметите от котешките лапи дава лекар Уайтли: „ Всичко, което няма да оцелее от рухване от високо, би трябвало да се постави на недостъпно за котката място. Например, предмети като порцеланови статуетки, могат да се поместят в затворени стъклени лавици. “

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР