Дори ако токсичните хора дойдат с предупреждение, татуирано на челото

...
Дори ако токсичните хора дойдат с предупреждение, татуирано на челото
Коментари Харесай

„Внимание, отрова!“: Как действат токсичните хора и как да се справим с тях

Дори в случай че токсичните хора дойдат с предизвестие, татуирано на челото им, отново може да е мъчно да ги избегнем.Винаги можем да решим кого да допуснем до себе си, само че не всеки път е толкоз елементарно да премахнем токсичните хора от живота си.Те може да са сътрудници, шефове,семейство.

Ние живеем живота си в групи и в случай че не сме подготвени да станем " отшелници " – да работим сами, да живеем сами, да бъдем сами (което от време на време е изкушаващо, само че си носи своите негативи), ще пресечем пътищата си с хора, които бихме желали по-скоро да не познаваме.

При всяко разискване на токсични хора е значимо да разберете, че не можете да измененията никого, тъй че е най-добре да спрете да пробвате.Не хабете силата си.

Съвместното битие с токсични същества значи да ги заобиколите, с цел да установите свои лични правила, след което да приемете, че не се нуждаете от тях, с цел да спазвате тези правила.Ето някои мощни и практични способи да извършите това:

Бъдиовластенот своите претекстове

Понякога токсичните хора ще ви заловен в капан като преследвана жертва– знаете, че не би трябвало да им се поддавате, само че също по този начин знаете, че ще има последици, в случай че не го извършите.Тайната е да вземете решението си от позиция на властимащ, вместо да се чувствате следени.Трябва да сте сигурни, че вършиме това, което вършиме, тъй като сами го желаете, а не тъй като сте жертва на тяхната операция.

Разберизащо те виждат това, което виждат в теб

Токсичните хора постоянно ще виждат в другите това, което не желаят да признаят за себе си.Нарича се проекция.Може да сте най-хубавият, най-щедрият, най-трудолюбивият човек на планетата и токсичните хора ще извърнат земята, пробвайки се да ви убедят, че сте цялост от всички неприятни качества не света.

Може да станат още по-лоши, преди да те оставят намира

Представете си едно малко дребосъче, което избухва, тъй като не може да ви направи нищо. Токсичните хора не са по-различни.Ако са намерили метод да ви управляват и манипулират и когато той спре да работи, те ще създадат повече от всичко с последни сили, преди да се оттеглен и да намерят друга цел.Ако в един миг токсичният човек стане още по-груб с вас, на прав път сте, само че въпреки всичко не позволявайте достолепието ви да бъде мачкано. Всичко си има граници.

Не можете да угодите на всички, само че токсичните хора ще ви накарат да вярвате, че не можете да угодите на никого,затова ще се стараете повече, ще работите повече, ще вършиме повече взаимни отстъпки.Изтощително е.Токсичните хора ще накарат границата ви да бъде съборена и заровена, преди даже да осъзнаете, че сте имали такава.Когато знаете какво тъкмо можете датолерирате и какво не,можете да решите до каква степен сте подготвени да позволите на някой да посегне на вашите граници.Бъдете подготвени да слушате този глас в себе си, който ви уведомява, когато нещо не е наред.Той е мощен и рядко бърка.Дали някой различен счита, че е вярно или неверно, няма значение.Важното е дали е вярно или неверно за вас.

Не е нужно да мупомагаш през всяка рецесия

Причината, заради която токсичните хора постоянно са в рецесия, ече са майстори в основаването на рецесии.Те вдишват въздух и издишват драма.Ще бъдете потърсени при всеки симптом на рецесия за състрадание, внимание и поддръжка, само че не е нужно да бягате на тяхна страна постоянно.Не задавайте въпроси и не предлагайте помощ.Може да се почувствате зле, тъй като това не е типично за вас, само че не забравяйте, че нямате работа с естествен човек.

Не е нужно да се обясняваш

Не е нужно да се обяснявате, оправдавате или извинявате.„ Не “ е пазачът на портата ви, който подсигурява, че болестта от токсични хора няма да стигне до вас.

Не съди

Бъдете разбиращи, състрадателни, благи и уважителни, само че първо към себе си.Можете да отхвърляте държание, претенции и хора, без да се превръщате в някой,когото не бихте желали да бъдете.Силата и състраданието могат да съществуват прелестно дружно на ръба на вашите граници.Винаги ще бъде по-лесно да се чувствате добре с слагането на граница, в случай че не сте наранили някой различен в процеса.

Притежавайсвоите мощни и слаби страни

След като сте наясно с минусите си, никой не може да ги употребява против вас.Токсичните хора ще работят интензивно, с цел да подчертаят минусите ви и да омаловажат мощните ви страни – това е методът, по който те получават силата си.Ако сте в положение да притежавате мощните и слабите си страни, това, което те мислят, няма да има значение,защото ще знаете, че мощните ви страни са повече от задоволителни, с цел да създадат минусите ви без значение или най-малкото да ги създадат " вчерашнановина ".

Не очаквайпромяна

Не можете да говорите рационално и да ръзсъждавате с токсични хора – просто не можете.Това е едно от нещата, които ги вършат токсични. Тъй като имате отворено сърце, мисълта, че някой може да ви разбере неправилно, да не ви утвърди или да не ви хареса, може да ви споходи, само че помнете, че нямате работа с някой, който е стимулиран от това, което е положително за вас или връзката ви.Винаги става дума за тях и постоянно ще става дума единствено за тях. С тях не се приказва обикновено. Не може!

Избирай борбите си умно

Справянето с токсични хора лишава голямо количество сила.Не е нужно да участвате във всяка борба, за която сте свикан.За доста токсични хора спорът е единственият метод да се заредят.Това е методът, по който се усещат живи, видяни и значими.Запазете силата си за хората, които имат значение.

Не бъдижертвата

Понякога хората могат да съжаляват, само че вие не сте от тях.Решете, че няма да бъдете ничия жертва.Вместо това бъдете този с границите, силата, интелигентността и силата да вземате решения, които ще ви оказват помощ да процъфтявате.Дори в случай че това са решения, които предпочитате да не вземате, признайте, че това е ход, който сте създали, с цел да получите това, което желаете, вместо да се подчините на волята на някой различен.Вие сте невероятни, вие сте мощни и вие сте могъщи,поради което не сте ничия жертва.Ничия.

Фокусирай се върху решението, а не върху казуса

Ако би трябвало да вземете решение, което предпочитате да не вземате, концентрирайте се върху бъркотията, която почиствате, а не върху индивида, който трансформира живота ви в пъкъл.Не се фокусирайте върху тяхното отрицателно държание – просто има прекалено много неща, върху които да се концентрирайте, и по този начин или другояче в никакъв случай няма да има смисъл за вас.

Обгради се с хора, които ще дадат толкоз, колкото и ти

Може да нямате толкоз доста независимост в избрани елементи от живота си, с цел да решавате какъв да е вътре и койизвън него, само че когато става въпрос за тези, на които откривате сърцето си, вие безусловно имате избор.Изберете умно и не се опасявайте да им кажете какво значат за вас.

Прости, само че не забравяй

Прошката значи да се откажете от упованието нещата да бъдат разнообразни.Никога няма да можете да контролирате предишното, само че можете да контролирате какъв брой мощ има то, с цел да повлияе на бъдещето ви.Прошката не значи да приемете държанието или да го одобрите – това значи, че повече няма да бъдете следени от него.Това е нещо, направено със мощ и с доста обич към себе си.Не забравяйте метода, по който хората се отнасят към вас и използвайте това, с цел да ви помогне да живеете с изясненост и увереност.

Разберицикъла

Има модел, който доста токсични хора следват.Първо са очарователни.Това е моментът, когато ще те заловен в клопката си.Те ще бъдат деликатни, любящи и впечатляващи,но всичко ще бъде, с цел да ви оплетат в мрежите си.След това, когато имат вашето доверие, ще започнете да виждате пукнатините.Ще има възходящи условия и възходяща тежест върху прочувствените ви запаси.След това ще пристигна рецесията – тестването.Ще се почувствате блокирани – без значение дали им дадете или не това, което желаят, ще се почувствате компрометирани.Накрая ще извършите това, което те желаят,защото не желаете да бъдете „ неразумни “ или да предизвикате повече драмаи тогава те още веднъж ще ви очароват и ще ви дадат задоволително от това, от което се нуждаете, с цел да ви накарат да останете.Проблемът е, че това в никакъв случай не продължава дълго и постоянно има цена.Бъдете наясно с цикъла и го използвайте, с цел да изградите своите граници върху още по-солидна основа.

Нямаш потребност от тяхното утвърждение

Не търсете тяхното утвърждение или благодарност – няма да го получите, в случай че не е обвързвано с условия, всички от които ще ви подтиснат.Постоянно ще се чувствате изтощени, тъй като те ще черпят от вашето отворено сърце, вашата прочувствена благотворителност, вашата разумност, вашето съчувствие и вашата човещина – и няма да върнат безусловно нищо.Давайте това, от което се нуждаете, само че не давайте повече от това с вярата да получите нещо назад.Никога няма да има повече от минимално и даже това ще пристигна с условия.Каквото и да вършиме, знайте за какво вършиме това, което вършиме, и се уверете, че аргументите са задоволително основателни.

Светът е цялостен с хора, чието държание е токсично.Това не значи, че би трябвало да се примирим с тях.Тайната да живееш добре значи да живееш умишлено.Познаването на признаците на токсично поведениеи реагирането съзнателно и с цялостна изясненост на токсичните хора ще понижи тяхното влияние и ще ви разреши да се запазите цялостни и овластени. Това ще ви се отблагодари!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР