Допреди няколко дни язовир Пазар дере“ не е бил локва“.

...
Допреди няколко дни язовир Пазар дере“ не е бил локва“.
Коментари Харесай

Л. Борисов: Язовирът източен, за да се снима Петков в него

Допреди няколко дни язовир „ Пазар дере “ не е бил „ локва “. Той е бил съзнателно източен, с цел да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото. Това съобщи претендентът за депутат в Стара Загора и досегашен министър на стопанската система Лъчезар Борисов. Заедно със свои сътрудници от ГЕРБ, той посети източения водоем край Ловеч.

За следващ ден опровергаваме откровена неистина на служебното държавно управление, трансформирало се в избирателен щаб на кандидат-президента Румен Радев, сподели Л. Борисов.

Днес сутринта служебният министър на стопанската система сподели фотоси на ремонтирания за 2,3 млн. лева язовир, който е изцяло празен, земята е напукана, а в локва на едно място е инсталирано необичайно оборудване от бутилка Кока-Кола за следене на равнището на водата.

Борисов изясни, че на обекта е инсталирана контролно-измервателна система, която да следи в действително време равнището на водата. „ От служебния избирателен щаб може би не знаят, че равнището може да се наблюдава и онлайн. Оттам ние разполагаме с графики, на които ясно се вижда по какъв начин на 31 май язовирът е цялостен. 3 дни по-късно обстановката тук е радикално друга. Затова питаме: кой подреди язовирът да бъде източен? Можем ли да чакаме това се случи и с други водоеми с предизборна цел? “, попита той.

По думите на Лъчезар Борисов употребяваният на оборудването бетон е закупен на цени сред 88 и 95 лева, а не както твърди Петков за 250 лева „ В посочената от него сума влиза и полагането на бетона, труда на строителите, както и транспортните разноски. Освен това има и експертен съвет, който е одобрил всички разходи по плана “, уточни някогашният министър.

Според Николай Нанков на основни постове в страната са назначени скъпоплатени ревизори, които до този миг не са разкрили нито една неправда, само че за сметка на това са създали голям брой погрешни внушения. „ Държавната организация за метрологичен и механически контрол предписва на предприятието за ръководство и стопанисване на язовири да се източи водоемът. И на двете принципал е икономическият министър “, заяви Нанков и добави, че ремонтните действия по обекта са били извънредно наложителни, тъй като язовирът постоянно е преливал и е причинявал голям брой произшествия по минаващия наоколо републикански път София-Варна.

Тома Биков пък настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде пояснение за публикуваните в интернет фрагменти, на които се вижда по какъв начин той получава торба с незнайно наличие от някогашния митнически началник Петко Петков. „ Президентството и Узунов би трябвало да отговорят не на нас, а на цялото общество. Какво е имало в торбата? Подаръците за персоналните другари не се ли дават при започване на срещите? Защо двамата с Петков си оставят телефоните на прилежащата маса? Защо си споделят посредством писане по лист? Има ли потребност да споделям на какво наподобява този сюжет? “, разяснява Биков.

„ Не питаме нищо комплицирано. Кадрите са красноречиви. Възможно ли е да са обсъждали назначения в регионалните администрации, тъй като всички помним по какъв начин Узунов води първото заседание на регионалните шефове, към които като президентски консултант няма никакво отношение. И за това, и за още доста други въпроси, президентската институция дължи отговори “, акцентира и Александър Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР