Допълнителни ограничителни мерки са в сила от днес на територията

...
Допълнителни ограничителни мерки са в сила от днес на територията
Коментари Харесай

Нови ковид мерки в София. Кои са най-засегнати от ограниченията?

Допълнителни ограничаващи ограничения са в действие от през днешния ден на територията на столицата София.

Въвежда се вечерен час за заведенията, игралните зали и нощните заведения. Бизнесът има право да работи до 22:00 часа. Капацитетът се лимитира до 50%, а влизането е единствено със зелен документ.

Браншът към този момент разгласи протест на ограниченията. По думите им заведенията, питейните заведения и нощните заведения ще останат отворени, само че ще съблюдават наредбите за имунизиран личен състав, наложително носене на маски и зелен документ.

Ресторантьорите са си свършили работата, чиновниците им са имунизирани, имат зелен документ и ще останат да работят след 22:00 часа. Ако ще борим пандемията по този начин, с такива ограничаващи ограничения, ние не сме съгласи, съобщи пред Българска национална телевизия Ричард Алибегов.

По думите му макар че ресторантьорският е най-ваксинираният отрасъл, той е най-ограничен от пандемичните ограничения. Единственото, което те желаят е да работят - " спазили сме зелен документ и имунизация ". Ние сме сигурни в правото си и сме сигурни това, което изисква законът от нас, сподели Алибегов.

Ресторантьорите ще се опълчват на заповедта на здравното министерство, тъй като касае и лимитира единствено тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР