Допълнителни мерки за три месеца в подкрепа на домакинствата и

...
Допълнителни мерки за три месеца в подкрепа на домакинствата и
Коментари Харесай

Гърция ликува! Какво измисли Мицотакис

Допълнителни ограничения за три месеца в поддръжка на семействата и ниските приходи против повишаващите се енергийните разноски ще бъде показан в четвъртък, съобщи министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис в телевизионно послание към нацията.

Мицотакис загатна работещите с ниски приходи, фамилиите и пенсионерите като хората, които в този миг се нуждаят най-вече от подкрепяне.

Премиерът приказва и за „ смела държавна дотация за сметките за електрическа енергия и частичното вдишване на нарастването на цените на горивата, което покрива до 180 литра от разхода “.

Министрите на финансите, енергетиката и земеделското развиване и храните ще показват ограниченията, които по думите на Мицотакис засягат „ най-уязвимите жители и междинната класа “.

Мерките, които възлизат на „ 1,1 милиарда евро ще са облекчение за 3,2 милиона уязвими жители, само че и за семействата с приходи до 30 хиляди евро на година “.

Новите ограничения се комбинират със характерни поощрения за земеделци и дребните и междинни компании, които са „ най-засегнати от високите сметки за електрическа енергия “.

Мицотакис приказва за понижен налог върху собствеността, както и за второ за годината нарастване на минималната работна заплата.

Всичко това се развива в подтекста на самодейността на държавното управление за поддръжка на жителите, по която към този момент са ориентирани 2,6 милиарда евро в държавни фондове за справяне с енергийната рецесия.

„ Руската инвазия в Украйна върна войната в Европа “, съобщи Мицотакис, като добави, че войната е породила голяма рецесия в енергийните разноски, заплашвайки просперитета на всички общества.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР