Доналнд Тръмп води в надпреварата за номинация на републиканците за

...
Доналнд Тръмп води в надпреварата за номинация на републиканците за
Коментари Харесай

Тръмп има 47% подкрепа за номинацията на републиканците за президент, Десантис – 19%

Доналнд Тръмп води в конкуренцията за номинация на републиканците за президент на Съединени американски щати с 47% поддръжка измежду членовете на партията и за момента изпреварва доста губернатора на Флорида Рон Десантис, който печели 19 на 100 от гласовете, сочи ново изследване на " Ройтерс " / " Ипсос ".

Седемдневното изследване, което завърши в понеделник, сподели, че поддръжката за Тръмп, който бе президент на Съединени американски щати от 2017 година до 2021 година, се е нараснала спрямо резултата му от юни, който беше 43 %.

Останалите претенденти за номинация на Републиканската партия Вивек Рамасвами, бизнесмен в областта на биотехнологиите, и някогашният вицепрезидент имат надлежно 9% и 7 %.

 Наричат го Наричат го " Тръмп с мозък ": кой е Рон ДеСантис

Проучването на " Ройтерс " / " Ипсос ", в което са взели участие 4414 души от цялата страна, демонстрира оспорваната конкуренция за изборите през ноември 2024 година, в случай че Тръмп се изправи против президента на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън, който се стреми към преизбиране и не се чака да срещне сериозна конкуренция за номинацията на свята Демократическа партия.

За момента Байдън получава 37% от гласовете, а Тръмп - 35%. Останалите 28% от участвалите в изследването партийни членове декларират, че не са решили кого да изберат, биха дали своят вот за другиго или не биха дали своят вот въобще.
Нито Байдън, нито Тръмп са изключително желани измежду хората отвън партиите им. Само 31% от незавасимите избират Тръмп, а 32% поддържат Байдън.

80-годишният в историята на Съединени американски щати и 63% от демократите в изследването са съгласни с изказванието, че той е прекомерно възрастен, с цел да работи в държавното управление, до момента в който 37% са несъгласни.

 Американците не са изключително въодушевени за реванш сред Байдън и Тръмп Американците не са изключително въодушевени за реванш сред Байдън и Тръмп

Въпреки това Байдън води в гласуването за номинация на демократите, като получава 63% от поддръжката, до момента в който е подкрепян от 15% от гласувалите.

Статистическата неточност в изследването е в границите на 2%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР