Доналд Тръмп тегли псувня на генерал Марк Мили - председател

...
Доналд Тръмп тегли псувня на генерал Марк Мили - председател
Коментари Харесай

Тръмп напсува генерал. Кой си навлече гнева на бившия президент?

Доналд Тръмп тегли ругатня на военачалник Марк Мили - ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете и основен боен консултант на президента, министъра на защитата и Съвета за национална сигурност.

Бившият президент назова най-високопоставения американски офицер " шибан глупак " поради изтеглянето на войските от Афганистан, написа в. Express, представен от новини.бг.

Изданието напомни по какъв начин Мили се опитал да му потвърди, че при изтеглянето на американските войски оттова ще бъде по-евтино да остави цялата военна техника в страната, в сравнение с да я изнесе.

„ Имате аероплан за 50 милиона $. Имате луксозен хеликоптер за 29 милиона $. Имахме всички типове хеликоптери. Много от тях са чисто нови, безусловно преди малко разопаковани. Мислите ли, че е по-евтино да го оставят там, с цел да могат да го вземат, в сравнение с да го изпълнят с половин контейнер газ и да го закарат в Пакистан или да отлетят назад в страната ни ", попита Тръмп.

По-рано той сподели, че Русия и Китай са демонтирали и учат хеликоптери, изоставени от Съединени американски щати в Афганистан. Тръмп твърди, че Русия и Китай към този момент имат мостри на американски хеликоптери, които скоро ще бъдат усъвършенствани.

На 15 август талибаните поеха контрола над цялата територия на Афганистан на фона на изтеглянето на американските войски от страната. Евакуацията на американски войски и дипломатическа задача от Афганистан публично завърши на 31 август 2021 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР