Доналд Тръмп спечели първичните избори на републиканците в Южна Каролина,

...
Доналд Тръмп спечели първичните избори на републиканците в Южна Каролина,
Коментари Харесай

Битката за Белия дом! Доналд Тръмп спечели и в Южна Каролина

Доналд Тръмп завоюва първичните избори на републиканците в Южна Каролина, побеждавайки Ники Хейли в родния ѝ щат и приближавайки се с още една стъпка към спечелването на партийната номинация на републиканците за президент, показва в. „ Файненшъл таймс “, написа Българска телеграфна агенция.

Асошиейтед прес разгласи успеха на Тръмп в същата минута, в която затвориха изборните секции в Южна Каролина в събота вечерта. След преброяването на всички гласове Тръмп води с 59,8 % против 39,5 % за Хейли.

" Това е една фантастична вечер ", сподели Тръмп в победната си тирада в Колумбия, Южна Каролина, малко след затварянето на изборните секции. " На 5 ноември ще погледнем Джо Байдън, ще го погледнем право в очите - той унищожава страната ни - и ще му кажем: " Джо, уволнен си! Тръгвай си, Джо! "

Победата на Тръмп в Южна Каролина пристигна след безапелационни победи в първичните избори в Айова, Ню Хемпшър и Невада предишния месец. Тя повдигна нови въпроси за това какъв брой дълго Хейли ще остане в конкуренцията, отбелязва „ Файненшъл таймс “.

Тръмп акцентира в победната си тирада, че Републиканската партия е твърдо зад него, като сподели на поддръжниците си: " Никога не съм виждал Републиканската партия толкоз единна, колкото е сега ".

Хейли обаче се зарече да остане в конкуренцията, потвърждавайки, че огромна част от републиканците не желаят някогашният президент да бъде техен претендент за Белия дом.

" Има голям брой гласоподаватели в нашите републикански първоначални избори, които споделят, че желаят опция ", сподели Хейли пред поддръжници на личната си демонстрация в изборната нощ в Чарлстън. " Аз съм жена, която държи на думата си. Няма да се откажа от тази битка, когато болшинството от американците не утвърждават както Доналд Тръмп, по този начин и Джо Байдън ", добави тя.

Хейли похарчи доста средства за реклама на акцията, като употребява предизборния си фонд, запълнен с милиони долари от дарения от Уолстрийт и други богати спонсори, които поддържат нейния консерватизъм от времето на Рейгън и считат, че тя има по-големи шансове от Тръмп да победи президента Джо Байдън в директен конфликт през ноември.

Според сътрудници и на двата предизборни щаба огромната победа на Тръмп над Хейли в родния ѝ щат Южна Каролина е резултат от безмилостна и методична акция за елиминирането ѝ като опасност, показва Ройтерс.

Въпреки че към този момент си беше обезпечил поредност от победи на първоначални победи, за Тръмп беше от решаващо значение да завоюва Южна Каролина - основен щат за ранните първоначални избори на републиканците, който постоянно предсказва номинацията на партията за президент. За разлика от 2016 година, когато още веднъж завоюва първичните избори в щата, в този момент Тръмп се изправи против противник, който е спечелил два мандата като губернатор на Южна Каролина и към момента е известен на локално равнище.

Планът беше да се изолира Хейли политически, като се обезпечи поддръжка от десетки публични представители в щата допустимо най-бързо, с цел да се показва обществено, че тя няма шансове да завоюва президентската номинация през Южна Каролина, споделиха сътрудници, осведомени с проектите на предизборния щаб на Тръмп.

Победата на Тръмп в събота не беше цялостна, само че той въпреки всичко победи Хейли с удобните 20 процентни пункта в нейния роден щат.

" Бяхме изправени пред губернатор с два мандата. Това постановяваше проява на мощ. Нуждаехме се от мощна поддръжка, с цел да спрем донорите и гласоподавателите да отдадат желания на Ники ", съобщи за Ройтерс почитан помощник от предизборния щаб на Тръмп, поискал да остане неизвестен.

Предизборният щаб на Хейли възнамерява нова рекламна акция през идващите дни в групата от щати, в които първичните избори ще се произведат в супервторника, 5 март. По данни на „ АдИмпакт “ (AdImpact) този месец Хейли е похарчила към 11,4 млн. $ за реклами в родния си щат - с над 10 млн. $ повече от Тръмп.

За да си обезпечи президентска номинация на републиканците, претендентът би трябвало да завоюва към 1215 делегати от цялата страна преди формалното гласоподаване, потвърждаващо номинацията, на националния конгрес на партията в Милуоки, щата Уисконсин, през юли, показва „ Файненшъл таймс “.

Тръмп към този момент разполага към този момент с над 100 делегати с помощта на досегашните си победи в първичните избори, а Хейли – към 20.

Двама високопоставени сътрудници от предизборния щаб на Тръмп - Крис Лачивита и Сузи Уайлс разгласиха тази седмица меморандум, в който те означават, че за Хейли " краят наближава ". Позовавайки се на публични и частни социологически изследвания, Лачивита и Уайлс обявиха, че Тръмп е на път да събере задоволително делегати, с цел да завоюва номинацията на републиканците доникъде на март, показва „ Файненшъл таймс “.

В събота представителят на Тръмп Стивън Чун беше още по-категоричен, като съобщи, че Хейли " към този момент не живее в действителността ". Той добави: " Първичните избори завършват довечера и е време да обърнем взор към президентските избори. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР