Доналд Тръмп ще посрещне Коледа и Нова година в имението

...
Доналд Тръмп ще посрещне Коледа и Нова година в имението
Коментари Харесай

Защо Тръмп търси топлото за празниците

Доналд Тръмп ще посрещне Коледа и Нова година в имението си Мар-а-Лаго във Флорида и ще се върне във Вашингтон преди встъпването в служба на определения за президент Джо Байдън на 20 януари. Това оповестява „ Ю Ес Ей тудей “, базирайки се на източници, получили информация от тайните служби на Съединени американски щати.

Тръмп ще дойде във Флорида на 23 декември и ще се върне в столицата на 3 януари. Както отбелязва вестникът, по-рано имаше клюки, че актуалният президент може да прекара Коледа в Белия дом или да отиде в Мар-а-Лаго и в никакъв случай да не се върне, пропускайки встъпването в служба на Байдън.

В четвъртък Си Ен Ен съобщи, че Тръмп, обратно на традицията, не желае непринудено да напусне Белия дом в деня на встъпването в служба на някогашния му противник. Твърди се, че е уведомил своите съветници, че има намерение да откаже да напусне, с цел да се наложи да бъде изведен наложително. Някои чиновници се тормозиха от това изказване, само че споделиха, че не имат вяра той да го направи в действителност.

По-рано порталът „ Аксиос “ осведоми, че Тръмп възнамерява на 20 януари да излети от Белия дом с хеликоптер, а по-късно да стигне до Флорида със самолета Air Force One и да приказва на огромен протест пред своите последователи, където ще разгласи желанието си да взе участие в президентските избори през 2024 година, като по този метод прескочи всички публични церемонии в столицата.

По традиция в деня на откриването, след края на църковната работа, бъдещият президент и вицепрезидент идват в Белия дом, където се срещат с предшествениците си и пият чай. След това пътуват дружно до държавния комплекс на Капитолийския рид, където определеният президент и вицепрезидент поставят клетва. В историята единствено трима напускащи поста държавни глави отхвърлят да участват на иногурацията на своите приемници: Джон Адамс (1801), Джон Куинси Адамс (1829) и Андрю Джонсън (1869).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР