Доналд Тръмп пусна два пъти съобщение в Туитър с призив

...
Доналд Тръмп пусна два пъти съобщение в Туитър с призив
Коментари Харесай

Тръмп иска уволнение за американския ген. Мутафчийски

Доналд Тръмп пусна два пъти известие в Туитър с апел да бъде уволнен водещият народен специалист по инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи, откакто лекарят съобщи, че е можело да бъдат избавени животи, в случай че са били взети ограничаващи ограничения по-бързо след експлоадирането на епидемията от новия ковид, съобщи Ройтерс.

Вчера Тръмп препрати обръщение от някогашен републикански претендент за Конгреса, който цитира думи на Фаучи от телевизионното изявление същия ден и туитна " време е #ДаСеУволниФаучи ".

Президентът републиканец в предишното е повтарял сериозни туитове към публични лица или негови врагове вместо той персонално да насочва рецензия. Този ретуит подхрани спекулациите, че Тръмп губи самообладание към известния академик и би могъл да го уволни, отбелязва Ройтерс.

Фаучи закупи национална популярност като водач в битката с ковид. Той е противоречал на Тръмп или го е коригирал по научни въпроси по време на рецесията.

Вчера Фаучи бе запитан по Си Ен Ен за публикация на в. " Ню Йорк таймс " за ранни предизвестия към Белия дом за новия ковид. Ученият се съгласи, че по-ранното въвеждане на ограничаващи ограничения е можело да избави животи, само че акцентира, че нещата опират до доста фактори.

" Очевидно щеше да е хубаво, в случай че бяхме почнали по-рано, само че не мисля, че може да се каже, че сме в настоящето положение поради един фактор. Много е комплицирано ", сподели Фаучи.

Вчера Тръмп разкритикува и публикацията на " Ню Йорк таймс " в няколко туита, определяйки я като подправена вест.

79-годишният Антъни Фаучи управлява федералната организация за инфекциозни болести от 1984 година при ръководствата на президенти от двете партии. Президентът републиканец Джордж У. Буш го награди с Медала на свободата през 2008 година

Според някои допитвания, направени по време на рецесията с ковид, американците имат повече доверие на Фаучи, в сравнение с Тръмп.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР