Доминото от бедствия продължава. След опустошителната огнена стихия идва див

...
Доминото от бедствия продължава. След опустошителната огнена стихия идва див
Коментари Харесай

След драмите с огъня! Удря ни див вятър

Доминото от бедствия продължава. След опустошителната огнена буря идва див вятър.

Жълт код за мощен вятър е разгласен за на следващия ден, 6 август, в цялата страна. Очаква се поривите му да доближат 70 км/ч

Това ще смъкна с 5-6 градуса температурите, само че смяната във времето основава условия за краткотрайни дъждове с гръмотевици и градушки. Най-лошото е, че вятърът пречи на гасенето на пожарите.

През нощта вятърът в страната ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще е краткотрайно мощен.

До обяд първо над Западна, а следобяд и вечерта и над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В обособени региони, основно след обяд в Южна България преваляванията ще са краткотрайно интензивни, обилни по количество и там има условия за градушки. Температурите ще се намалят с 4-5 градуса и преобладаващите оптимални ще сред 30° и 35°. До вечерта над западната половина на страната явленията ще спрат, облачността ще се раздра и намалее, а по-късно през нощта и на изток ще се обясни.

Над Черноморието ще има по-значителни нараствания на облачността, само че основно следобяд ще е с краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е от 2 бала на юг до 3 бала на север.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан до мощен. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 16°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР