ДОМинистър-председателя на Република БългарияГ-н Кирил Петков,Заместник министър-председателитеАсен Василев, Калина Константинова,

...
ДОМинистър-председателя на Република БългарияГ-н Кирил Петков,Заместник министър-председателитеАсен Василев, Калина Константинова,
Коментари Харесай

Беновска: Г-н Кирил Петков, спешно създайте условия да се образоват младите да работят в индустрията!

ДО

Министър-председателя на Република България

Г-н Кирил Петков,

Заместник министър-председателите

Асен Василев, Калина Константинова, Корнелия Нинова, Гроздан Караджов, Борислав Сандов

и министрите

Николай Денков, Бойко Рашков, Стефан Янев, Асена Сербезова, Николай Събев, Даниел Лорер, Атанас Атанасов, Георги Гьоков, Иван Иванов, Христо Проданов, Теодора Генчовска, Александър Николов, Радостин Василев, Надежда Йорданова, Божидар Божанов

НАЦИОНАЛНО-ОТГОВОРНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

За Национана акция за дуално и професионално обучение

ЗНАМ, МОГА, БОГАТ СЪМ И ЩАСТЛИВ

„ ПРЕДАЙ НАТАТЪК “

––––––––––––––––––––––––––––––––-

––––––––––––––––––––––––––––––––-

На 9 май 2019 година, ТВ пита-Радио 2 и „ Радио К2 “, стартирахме Национална акция за дуално и професионално обучение „ Знам, мога, богат съм и благополучен “.

Прекъснахме Кампанията поради карантините и ограниченията по Коронавирус 19…

Обществената и икономическата потребност от механически готови междинни фрагменти Ви е мъчително ясна. Трябва да помогнем и на младежите да се ориентират професионално. Трябва да помогнем и на стопанската система.

Всеки от Вас, г-жи и г-да министри, ще поддържа с 2 ръце потребността от готови междинни фрагменти:

и в превоза, и в строителството, и в опазването на здравето, и в енергетиката, и в образованието, и във финансите, и в стопанската система и промишлеността, и в защитата, и в земеделието, и в околната среда, и в обществения бранш, и в нововъведенията, и в туризма, и в правораздаването, и в спорта, и в електронното ръководство, и в Министерство на вътрешните работи, и в дипломацията.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

––––––––––––––––––––––––––––––––-

Кампанията е огромна и по национална отговорност, план, и по обсег на сътрудниците.

Кампанията започва взаимно с Министерски съвет на Република България, работодателските организации в АИКБ, синдикатите КНСБ и КТ „ Подкрепа “, кметовете на 28-те регионални града, Българската православна черква, ректорите на ВУЗ-овете в България, шефовете на гимназии и междинните механически, и професионални учебни заведения, учебните настоятелства, родители, ученическите препоръки, шефове на прогимназии в България, шефове на театри, артисти, музиканти, културни дейци, общественици, медии, публицисти.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

––––––––––––––––––––––––––––––––-

Идеята на акцията, на горе изредените институции е:

в публично-частно партньорство „ Власт- Бизнес – Медии “ да се възстановят, по този начин наречените по-рано, техникуми, СПТУ и ПТУ. Всеки от вас, министрите, е на ясно, че по този начин ще запълните вакума от готови междинни фрагменти във всеки от ресорите ви на ръководство.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

––––––––––––––––––––––––––––––––-

Създадохме ария „ На прага “ и видеоклип, предопределен за учениците и за родителите, и техните баби и дядовци, с които децата разискват бъдещето си.

Автор на текста е поетът Александър Петров, музика – Константин Марков, осъществяване – „ Тангра “, продуцент и режисьор Илиана Беновска – с присъединяване на студенти от СУ „ Климент Охридски “, УНСС, МГУ, НАТФИЗ, възпитаници.

Песента и видеото получиха необятно разпространяване и известност, и бяха класирани на първите места в влиятелните класациите за български творби.

В настоятелен проект би трябвало:

1.МОН да влезе в същността на замисъла и да го допълним, в случай че има потребност.

2.Трябва МТСП да провежда професионалното преориентиране, да притегли за преквалификация безработни и обществено слаби /вкл. ромското население/ – изследвано и систематизирано от нашия екип.

Преди карантините и ограниченията по Коронавирус 19 систематизирахме какви благоприятни условия съществуват и като държавни бази, и като подготвеност от страна на бизнеса за тази цел.

3.Да се номинира орган за партньорство сред сегашния Министерски съвет и откритите до тук сътрудници:

работодателските организации в АИКБ, синдикатите КНСБ и КТ „ Подкрепа “, кметовете на 28-те регионални града, Българската православна черква, ректорите на ВУЗ-овете в България, шефовете на гимназии и междинните механически, и професионални учебни заведения, учебните настоятелства, родители, ученическите препоръки, шефове на прогимназии в България, шефове на театри, артисти, музиканти, културни дейци, общественици, медии, публицисти.

Нашият екип ще помогне и тук, защото и това беше съответно планувано, и по съответни стъпки, преди карантините и ограниченията по Коронавирус 19.

4.МС да реши възобновяване на техникумите и професионалните учебни заведения в междинното обучение – изследвано и систематизирано от нашия екип.

С почитание,

Илиана Беновска, публицист
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР