Доминират положителните оценки на българите за 2017 година. Близо половината

...
Доминират положителните оценки на българите за 2017 година. Близо половината
Коментари Харесай

Половината от българите вярват, че годината е била добра за България

Доминират позитивните оценки на българите за 2017 година. Близо половината (47%) считат, че 2017 година беше добра година за България, 58% са на мнение, че отминаващата година е била добра за тях в персонален проект. Това са резултатите от изследването на проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “, отдадена на идните коледни и новогодишни празници.

89% ще честват Коледа, измежду тези които споделят, че няма да честват са главно представители на религиозните малцинства. За 30% от хората Коледа е по-голям празник от Нова година, само че близо половината (47%) считат, че двата празника са еднообразно значими.

78% съблюдават традициите на Бъдни вечер, само че единствено 12% съблюдават коледните пости, като измежду постещите максимален дял са хората над 60 години.

70% от българите ще купуват дарове за идните празници, като за задачата максимален % (33%) от хората ще отделят до 50 лв..

Само 1% от българите ще честват Коледа в чужбина, а 84% ще бъдат в обитаемото място, в което живеят.

12% ще посрещнат новата година в дома на близки, родственици или другари, а близо две трети (64%) ще честват у дома. Само 7% ще прекарат новогодишната нощ в заведение в града, в който живеят, а 3% в заведение в различен град в България. Общо 2% ще бъдат в чужбина – при близки или на отмора.

Малко над половината (53%) от всички български жители ще отделят до 150 лв. за посрещането на идните коледни и новогодишни празници.

Здравето е най-често посочваното благопожелание от българите за идната година, следвано от парите и шанса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР