Доминик Тийм спаси мачбол и се класира за втория кръг

...
Доминик Тийм спаси мачбол и се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Доминик Тийм оцеля след мачбол и се класира за втория кръг в Гщаад

Доминик Тийм избави мачбол и се класира за втория кръг на шампионата по тенис на червени кортове в Гщаад (Швейцария) с награден фонд 597900 евро.

Бившият номер 3 в света отстрани поставения под номер 7 миналогодишен финалист в конкуренцията Юго Гастон (Франция) с 1:6, 6:1, 7:6(7). Това беше първи мач за Тийм в Гщаад от 2015 година, когато той завоюва купата.

Австриецът беше на точка от загубата в тайбрека на третия сет при 6:7, само че по-късно той взе три поредни разигравания, с цел да победи по-късно повече от два часа игра.

" Беше в действителност огромно предизвикателство. Тайбрекът беше доста, доста тежък. Първите два сета минаха при поделено превъзходство, само че в третата част нямаше пробиви и всичко трябваше да се реши с тайбрек. При такова състояние нещата постоянно са 50:50. Беше в действителност доста оспорвано. Радвам се, че аз стигнах до успеха ", разяснява Тийм, който неотдавна се завърна на корта след травма на китката на дясната ръка, поради която трябваше да почива дълго време и се свлече до 274-ото място в международната класация.

" Имах проблеми първоначално, до момента в който привикна с изискванията. В същото време той стартира в действителност доста добре. Юго е финалист в шампионата от предишния сезон и ми сътвори много усложнения. След като направих първия пробив във втория сет, се поуспокоих и нещата потръгнаха. Заиграх по-добре и това се отплати в края ", добави той.

Тийм ще играе във втория кръг против аржентинеца Федерико Делбонис, който в профил шведа Микел Имер с 6:4, 7:5.

Германецът Яник Ханфман сервира изненадата на деня, откакто се оправи с номер 6 в схемата и четвъртфиналист от " Уимбълдън " Кристиан Гарин (Чили) с 6:3, 6:4 и реализира първи триумф в Тура от февруари.

За място на четвъртфиналите Ханфман ще се изправи против квалификанта Николас Хари също от Чили, който пласира 37 аса и надви над бразилеца Тиаго Монтейро с 6:7(9), 7:6(4), 7:6(6). Двубоят, който продължи 3:11 часа, мина без пробиви, като Хари отрази и мачбол при 5:6 точки в тайбрека на третия сет.

Френският деец Ришар Гаске пък завоюва против испанеца Роберто Карбайес Баена със 7:5, 6:4 и във втория кръг чака втория подложен и първенец в шампионата през 2018 година Матео Беретини (Италия).
 Димитров, Надал, Джокович измежду участниците на шампионата в Синсинати
Димитров, Надал, Джокович измежду участниците на шампионата в Синсинати

Българинът завоюва конкуренцията през 2017 година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР