Доматът се отглежда като едногодишно растение, със слабо дървесно стъбло,

...
Доматът се отглежда като едногодишно растение, със слабо дървесно стъбло,
Коментари Харесай

Фантастична реколта домати от едно единствено дърво-хидбид – 14 000 броя с тегло над 1.5 тона

Доматът се отглежда като едногодишно растение, със едва дървесно стъбълце, достигащо до 3 м височина. Така бе допреди няколко години, когато се потвърди, че това растение може да се отглежда и като голям домат – дърво в оранжерии с хидропонни системи, в условия доближаващи се до идеалните във връзка с трите основни съставния елемент: топлота, светлина и минерални торове! Това дърво-хибрид, наречено „ Спрут-1 “, доближава на височина до 4 метра, при повърхност на короната до 50 кв. М.

Мощната му коренна система устоя голям брой чепки от по 5 – 6 плода всяка, а общото количество на реколтата може да доближи до 14 000 броя домати с общо тегло над 1.5 тона!

Растежът на Спрут-1 продължава сред 12 и 18 месеца. Плодовете му са кръгли, червени, доста гъсти, месести, всеки с тегло, вариращо от 100 до 160 гр и освен това са с превъзходни вкусови качества! Освен високо евентуалния рандеман, преимущество на хибрида са годността за комерсиалното му развъждане и висока резистентност на заболявания. При това може да бъде отглеждан и от непрофесионални градинари, стига да се вложат задоволително грижа, самообладание и възторг! Така че в случай че притежавате тези качества, за вас няма да съставлява усложнение да отгледате сами това знамение на селекцията!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР