Домашните пуканки без добавена захар, масла и аромати са суперхрана,

...
Домашните пуканки без добавена захар, масла и аромати са суперхрана,
Коментари Харесай

Домашните пуканки са изключително полезни, но приготвени по специален начин

Домашните пуканки без добавена захар, масла и аромати са суперхрана, настояват диетолози. Лекарите са съгласни, че пуканките оказват помощ за възстановяване на здравето на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система и кожата.

Сортовете царевица, от които се вършат пуканките, съдържат витамини от група В, желязо, цинк, мед, калий, магнезий, фосфор, манган и полифенолни антиоксиданти. Всички тези детайли оказват помощ за понижаване на риска от сърдечни заболявания, настояват експертите.

Те обръщат внимание на обстоятелството, че пуканките, които купуваме преди влизане в киносалона, са приготвени с масло и аромати. Те фрапантно покачват равнищата на холестерола: една дребна кофичка от такова лакомство съдържа към 600 калории. „ И това към този момент не е безобидна закуска, а същинска бомба, която води до наддаване на тегло и вследствие на това усилва рисковете от разнообразни болести. Прекалено солените пуканки нарушават водния баланс в организма и предизвикат появяването на целулит.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР