Домашните любимци изпълват с много радостни моменти ежедневието на стопаните

...
Домашните любимци изпълват с много радостни моменти ежедневието на стопаните
Коментари Харесай

Как да спечелим доверието на домашния любимец?

Домашните любимци изпълват с доста радостни моменти всекидневието на стопаните си, само че наред с това вървят грижи и задължения, които изискват време и най-много самообладание. Особено до момента в който спечелим доверието им и те се почувстват в сигурност в нашия дом.

Чувството на мира и защитеност е значимо както за хората, по този начин и за домашните любимци. Всеки се усеща в сигурност там, където е обичан и се грижат за него. Най-важното, от което се нуждаят всички домашни любимци, без значение от типа, породата, възрастта и самостоятелните особености е любовта на стопаните им.

Преди да стартира да показва своята обвързаност, индивидът би трябвало да завоюва доверието на домашния любим. Това става постепенно, с неизменност и верни дейности, поради общите особености на типа.

Не е мъчно да се завоюва доверието на едно куче. Важното е то да гледа на стопанина си като на престиж, който управлява връзките им. Прекарването на време с четириногия приятел във взаимни разходки, игри или даже седене паралелно един до различен у дома основава близка връзка, която е основа на доверието. Споделянето на храната, леглото или обичания фотьойл са отлични хрумвания.

Доверието у кучето се основава бързо, само че запазването му изисква доста такт. Наказанията в никакъв случай не са положително решение, нито насилието над домашния питомец. Поощряването, милувките и позитивното отношение са това, което може да накара лаещия ни приятел да елементарни грешките ни и да отвърне с реципрочност, на каквато единствено този скотски тип е кадърен.

Доверието при котките е по-сложна работа. Тези животни са по-самостоятелни и самостоятелни и нямат толкоз остра потребност от утвърждението на притежателите си. Изграждането на доверие с тях стартира с осъзнаването, че индивидът не е източник на заплаха. Нужна е особена деликатност в моменти, когато котката се храни, грижи се за тоалета си, или си почива. Нуждата на тези животни от персонално пространство е по-силна и то би трябвало да бъде уважавано. При всичката обич, грижи и глезене не трябва да се позволява котката да се припознае като главнокомандващ в къщи.

 по какъв начин да спечелим доверието на котката

Разговорът за доверие при птиците би трябвало да стартира с уточнението, че те не са изцяло опитомени животни. Затова методът към папагалите, които са най-често срещаните домашни любимци от огромното птиче семейство, е по-сложен. За да се сътвори доверие и непосредственост с папагалчето може да се употребяват някои способи като да вземем за пример шерването на обща храна.

Дивите птици са подготвени да споделят храната между тях, което разрешава оцеляването на цялото им семейство. Папагалът с наслада ще показа обща паница храна със своя собственик и това е най-съществената стъпка към създаване на доверие.

Общуването също е значим миг, който основава трайна връзка с птицата и укрепва нейното доверие в индивида, който я отглежда. Така че говорете на папагала, той не може да отговори, само че схваща езика на тялото и интонацията.

Най-трудно е с определяне на доверие с домашните любимци, които идват напряко от дивата природа и по начало са настроени съмнително към човешкия тип.

Да се построи доверие у таралежчето, костенурката и при по-необичайните за развъждане вкъщи животни се изисква освен деликатност, само че доста положителни знания за съответния скотски тип. Ролята на ветеринарните експерти и хората, които се занимават с образование на животни, в тези случаи е скъпа и доста постоянно наложителна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР