Долу на ескалатора стоеше един прекалено красив, прекалено фризиран, прекалено

...
Долу на ескалатора стоеше един прекалено красив, прекалено фризиран, прекалено
Коментари Харесай

Ален Делон и Роми Шнайдер – любов като никоя друга

„ Долу на ескалатора стоеше един прекомерно хубав, прекомерно фризиран, прекомерно млад мъж, нагласен като благородник, с вратовръзка, колосана яка и напълно фешън костюм.. Червените рози в ръката му също бяха прекомерно червени. Всичко това ми изглеждаше безвкусно, а самото момче – безинтересно “, спомня си по-късно всяка детайлност Роми Шнайдер. Тогава тя е единствено на 20 години, само че към този момент е същинска звезда в Австрия и Германия. Няма самообладание да усети магията на Париж, едвам съумяла да се измъкне от корсета на и от завладяващата я и властна майка Магда Шнайдер, подготвена да се впусне в следващото кино предизвикателство – „ Кристин “. Именно в него ще би трябвало да си партнира с новото изобретение във френското кино – 23-годишния извънредно харизматичен Ален Делон. И в случай че за ролята си тя получава 75 милиона франка, то хонорарът на младия безгрижник е единствено 300 хиляди.

Но точно там, на летище „ Орли “, когато слиза от самолета и вижда тези пленителни сини очи, Роми си спомня по какъв начин на 13-годишна възраст написа в дневника си: „ Ще пребивавам в Париж, ще бъда известна и ще бъда обичана от красиво момче. “ Но не, това не е обич от пръв взор или най-малко и двамата в никакъв случай не си го признават. „ Някакво надуто, неуместно, сладко момиче от Виена, цялостна досада “, си мисли в същото време това младо момче, което към този момент е осъзнало, че киното занапред отваря вратите си за него. Той не приказва британски, тя не приказва френски. Той не стопира да се носи из Париж с нехайно развята коса, карайки дребен кабриолет, а тя нервно понася следващото му забавяне на снимачната площадка. Нещо немислимо за немскоговореща актриса от положително семейство. Двамата не стопират да се карат, свадите отекват сред прожектори, камери и костюми. В същото време сега, в който Ален си тръгне, красивата австрийка изпада в суматоха.
 Ще промени ли партия 8 ноем 2022 | В отворено писмо до жителите, Борис Бонев - водачът на гражданската самодейност " Спаси София ", съобщи, че придвижването...


Първи Жан-Клод Бриали, който също взе участие във кино лентата, усеща, че зад тази злост може би се крие обич и взема решение да влезе в ролята на Купидон. И толкоз добре му се получава и тази роля, че след края на фотосите, двамата не се пускат повече. Далеч от майка си, Роми най-сетне може да изживее младостта си и няма по-подходящ лидер из бохемския живот на от младия Делон, който й отваря вратите на нощните клубове. Състезания с коли край Сена, купони до сутринта...

Роми като че ли занапред стартира да живее. Да обича също.

И когато след края на фотосите на „ Кристин “ би трябвало да се върне назад във Виена, осъзнава, че не може да се върне в оня предначертан от родителите й живот. Затова просто си купува еднопосочен билет за Париж. „ Кацнах и позвъних на Ален от летище „ Орли “. Когато оставих телефонната слушалка, проумях какво е станало с мен. Един филм беше приключил, просто един филм. Аз бях свободна. Бях избягала. Завинаги бях скъсала въжето, което до момента ме държеше завързана за бащиния ми дом “, спомня си тя.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР