Доколко разговорите за политика в домашна обстановка и потребяването на

...
Доколко разговорите за политика в домашна обстановка и потребяването на
Коментари Харесай

Тодор Тодоров: Поляризацията е неизбежна в контекста на тази медийност и това говорене

Доколко диалозите за политика в домашна конюнктура и потребяването на медийна информация трансформират настройките в обществото? Как " националната политология " се трансформира във фактор? 

Философът Тодор Тодоров прави своя коментар в " Нашият ден ":

" Не мисля, че във всекидневните диалози човек в действителност осъзнава какъв брой е обект на операция – даже когато тези диалози се отнасят до въпроса за операцията. Ние живеем в едно медийно общество, в което всички са облъчвани от информация непрекъснато , включително и от политологически и социологически разбори. 

Всеки разбор съдържа някакво политическо обръщение. Когато се приказва за общество и за политика, това е неизбежно – да се вземе някаква страна, позиция, отношение . Докато всекидневните по някакъв метод отразява това, което се случва в общественото пространство. Те смесват този невисок дискурс, ниският диалог, който потегля изпод. Може да се назова " киническото говорене " на хората – то нормално е обагрено с прилагателни, обиди, псувни даже ... Обикновено вероятността на това ниско говорене е ориентирана против властта. 

В нашето ежедневно говорене ние сме доста безапелационни, крайни и радикални . Поради въздействието на обществените мрежи – всички хора се оказват експерти по всичко, без значение от сложността на казуса. Хората слагат безапелационни оценки – доста крайни нормално – и по тази причина е тази обостреност в общественото пространство и сред хората и това разделяне, което всяко ново събитие създава . "

Според философа тази поляризация е неизбежна в подтекста на тази медийност, в подтекста на това говорене в публичността.

Чуйте повече от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР