Доколко може да разчита Путин на мрежа от надеждни съюзници?

...
Доколко може да разчита Путин на мрежа от надеждни съюзници?
Коментари Харесай

Русия, Иран и Турция - партньори или конкуренти?


Доколко може да разчита Путин на мрежа от надеждни съдружници? Коментар на Николас Бусе във " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ".

Президентите на Русия, Иран и Турция - Владимир Путин, Ибрахим Раиси и Реджеп Тайип Ердоган по време на тристранната среща на върха в Техеран

Алиансът, който се събра във вторник в Техеран, не бе антизападен, въпреки на Путин сигурно да му се искаше да е по този начин. Това се дължи единствено на присъединяване на Турция, която е член на НАТО и снабдител на оръжие за Украйна. Но. Домакинът Иран, който в действителност е върл зложелател на Съединени американски щати, към момента има интерес да съживи нуклеарното съглашение със Запада.. Ердоган почувства това още при започване на договарянията, когато религиозният водач на Иран обществено го предизвести да не подхваща нова атака в Северна Сирия.

Путин не може да разчита на надеждни съдружници

През последните месеци с право бяха отправяни рецензии, че доста от бързоразвиващите се и разрастващите се страни не се причислиха към Европа и Съединени американски щати по въпроса за Украйна. Но това не значи, че Путин може да разчита на мрежа от надеждни съдружници.. В останалата част от света законите на действителните политически цели се отнасят и за отношението към Кремъл. Сред тях е фактът, че и Иран, и Русия са снабдители на нефт, което ги трансформира с изключение на всичко друго в съперници на азиатския пазар, който в този момент е толкоз значим за Русия поради западните наказания. Не е несъмнено, че Путин ще успее да завоюва огромната геополитическа игра, която е почнал.

Николас Бусе, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

www.faz.net

Всички права непокътнати. Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР