Докладът на Центъра за медийни изследвания, последният, чиято трета част

...
Докладът на Центъра за медийни изследвания, последният, чиято трета част
Коментари Харесай

Джордж Сорос изкупи световната преса

Докладът на Центъра за медийни проучвания, последният, чиято трета част беше оповестена тази седмица, трябваше да провокира резултата на взривена бомба. И въпреки всичко изводите на създателите Джоузеф Васкес и Дан Шнайдер гласят: целият или съвсем целият цвят на по този начин наречената демократична и, несъмнено, доста свободна публицистика „ на целия цивилизован свят “ била (и не може да се изключи, че към момента е) издържана от 92-годишния милиардер Джордж Сорос. Да, тъкмо този, който вещае " свят без граници ", за общество, в което фамилията и другите човешки връзки и взаимоотношения са сменени от заместител на онлайн чатовете, където хората нямат пол (вероятно нямат възраст), където няма страни и не би трябвало да има граници.

Този модел на света, нов и прелестен, за който написа Олдъс Хъксли, смятайки го за химера, Джордж Сорос го трансформира в действителност през последните четири десетилетия.

Как го прави?

Основана в средата на 80-те години фондация „ Отворено общество “, в която Сорос наля над 30 милиарда $, от видимо филантропска самодейност за подкрепяне и поддръжка на просветителната система в разрастващите се страни се трансформира в същински мафиотски профсъюз. И както е признато в структури от този вид, соросоидната коза ностра пуска пипала, с цел да набира сътрудници за въздействие в съвсем всички огромни интернационалните институции.

Да, включителнов Европейския съюз. Да, в това число, несъмнено, в американския политически естаблишмънт (същото „ Вашингтонско тресавище “, което предходната администрация несполучливо се опита да пресуши). И да, в това число най-големите интернационалните медийни групи, от Си-Ен-Ен до Ен-Би-Си, от “Блумбърг ” до “Ню Йорк Таймс ”.

И точно Сорос, съгласно създателите на проучването, държи на къса каишка над петдесет водещи публицисти и основни редактори в най-известните и авторитетни интернационалните медии.

Разбира се, милиардерът не тъпче стегнати пачки долари в джобовете на всички тези герои от западната медийна сцена късно през нощта в тъмна уличка.

Всичко наподобява друго: всички тези хора, паралелно с главната си работа, са членове на надзорните препоръки на разнообразни неправителствени организации на Сорос. Има доста разнообразни имена за Неправителствени организации. Например Институтът за филантропични науки в Аспен. Сорос поддържа самия институт, неговите чиновници, финансира провеждането на конгреси с дневен ред, който, несъмнено, е за това по какъв начин да „ унищожат Русия “. Става дума за десетки милиони долари.

И също така Комитетът за отбрана на публицистите. Основан е почти по същото време като “Отворено общество ”. Централният офис се намира в Ню Йорк. В управлението има огромни имена. Включително Кристиан Аманпур, основен интернационален сътрудник на Си-Ен-Ен, за която има единствено две гледни точки: нейната лична и неверната. Според Васкес и Шнайдер Аманпур е получил грантове от Сорос на стойност над 1,5 милиона $.

Затова, несъмнено, беше напълно разбираема нейната зле прикрита експанзия към шефа на унгарското външно министерство Петер Сиярто по време на изявление предишното лято. Докато Сиярто защитаваше ползите на унгарците и унгарското общество, Аманпур защитаваше този, който разписва великодушни суми, с цел да поддържа нейните публични действия.

Всеки, който е наясно по какъв начин действат огромните медии на Запад през днешния ден, знае, че не е толкоз значимо какво споделят. Основното нещо е същото яйце на Кощей, което оказва помощ да се резервира иглата, т.е. властта над публичното мнение - това е, което не се оповестява и какво се крие.

За да купи мълчанието на най-големите медии - т.е. да крият и да не рапортуват - Сорос, съгласно създателите на проучването, е похарчил над 130 милиона $.

Това е нещото, което прави толкоз елементарно западните медии да манипулират съзнанието през днешния ден.

И не един човек, а милиони, десетки и стотици милиони хора.

Най-простият и непосредствен до нас образец.

Възможни ли щяха да бъдат детонацията на русофобия и цунами от фейкове, свързани със започването на СВО в Донбас, в случай че понякога – било с половин дума, най-малко за няколко минути – всички тези интернационалните медии посвещаваха своите ефирно време или няколко репортери на известия от Донецк? Малко евентуално.

През последните осем години имаше задоволително време да се каже по какъв начин живеят хората там. При какви условия. Какви са стремежите на тези хора? За какво си приказват и мислят?

Решението да се мълчи, умишлено признато, умишлено стартирано в строго сходство с непоклатимото: „ Щом не приказваме за това, значи го няма. Няма ги и тези хора “, изигра своята роля. И този метод е необикновено ефикасен.

Това е единствено един образец по какъв начин през днешния ден действа най-мощната пропагандна машина, съвършено смазана, предходна годишния механически обзор.

Такива конспирации, когато пресата, облечена напълно в бяло, е криела, крие и ще крие (без илюзии, там работят не уверени хора, а циници с милионни заплати), нямат чет.

Сорос, по силата на своята природа, безусловно невъзмутимо, благоразумно и умишлено трансформира пресата от асистент на обществото, от преподавател, който оказва помощ да се формулират смислите, в прислужник, който стои на стража на бизнес ползите на притежателя.

Е, не забравяйте, че самият милиардер в никакъв случай не е мислил да крие, че с парите си има намерение да промени както хода на историята, по този начин и естеството на обществото. Разбира се, не безкористно. А за облага.

Наистина, през 90-те години, под правдоподобни предлози, Сорос финансира освен поддръжката на съветските библиотеки (половината либерали бяха подготвени да си лъскат обувките за това от заран до вечер), само че и издаването на учебници. И там разказът беше този, който той, клиентът, продиктува.

Този, който му трябваше.

Всъщност Сорос, хвърляйки стотинки - в дословния смисъл на думата - грантове на съветските учени от трапезата на господаря, отгледа на процедура благ криле за себе си. Единственото, което липсваше, беше ореол. Но тогава пристигна търгът за приватизацията на " Связинвест ". Скъпият дядо с блага усмивка, само че със леден взор на предприемач можеше да се окаже едноличен притежател на Руските телеграф и поща. Без да броим, несъмнено, телекомуникациите, спътниците и всичко, което е включено в актуалните средства за връзка.

Държавата, която тогава не се отличаваше с бърза реакция, въпреки всичко съумя да разбере каква е опасността от всички тези игри на " отворени общества ". Взети бяха ограничения. Може би не доста умни, само че новата Русия беше единствено на шест години. Станалото - станало.

Изобщо не е наш проблем, че към този момент 92-годишният милиардер желае да прекрои " целия цивилизован свят " по собствен усет - с джендър флуидност, с завладяващ и натрапен ЛГБТ дневен ред, с преса, която като подготвено кученце носи чехли и вестници на господаря, с това, че хората към този момент не усещат, че живеят в родната си страна, че са не запомнили какъв е смисълът на живота, нашият къс престой на земята.

Знаем, че през днешния ден се борим, с изключение на всичко друго, да няма нищо сходно на въздействието на Сорос, у нас. И по този начин ние сами да решаваме какво общество да градим. Какви полезности да сложим в основата му.

Общество отворено, без кавички, без ангажименти, същинско. Наше си съветско общество.

Превод: В. Сергеев

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР