Докладът на Държавния департамент на САЩ вече не е актуален

...
Докладът на Държавния департамент на САЩ вече не е актуален
Коментари Харесай

МВР министърът: Полицията вече не бие граждани

Докладът на Държавния департамент на Съединени американски щати към този момент не е настоящ що се отнася до дейностите на органите на реда, счита служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„ Винаги се учудвам, че проблеми, които се включват в сходни отчети, стават проблеми едвам откакто попаднат там. За тези проблеми говорихме 2019 – 2020 година Хората излязоха на улиците. Сега, когато са отразени в отчет на друга страна, получават особена тежест. Документите не споделят нищо ново, само че има едно недоумение в тях – разяснява се, че напъните на държавното управление не са задоволителни - има забележителен растеж на разследваните лица, само че няма неоправдателни присъди “, изясни министърът. 
-->
" Докладът е забавен. Той не споделя нищо ново, само че има едно недоумение в него. Коментира се, че напъните на държавното управление не са задоволителни, тъй като има забележителен растеж на разследваните лица, само че липсват неоправдателни присъди. В България има напълно друго разделяне на управляващите и изпълнителната власт дава отговор за следствията, където има растеж ", уточни Демерджиев.

Що се отнася до данните за случайни арести и грубо отношение към мигранти, министърът изясни, че полицията е била жители, само че управляващите и прокуратурата са си затворили очите за това, както и че през днешния ден същите тези служители на реда превеждат възрастни хора през улицата. Той изясни и че не може да се правят противозаконни арести и че тематиката за принуждение над мигранти не е настояща.

Около 45% е нарастването на мигрантите, опитващи се да влязат в България, за първото тримесечие на 2023 година Задържаните у нас обаче са с 40% по-малко, което значи, че резултатите са по-добри, изясни министърът.

600 млн. евро отпуска Европейската комисия за битката с миграцията, които главно са ориентирани към българската граница. С тях ще се обезпечат 110 км от границата, които нямат техническо покритие, ще се обезпечат близо 2000 щатни бройки на гранична полиция и ще се закупят коли за тях.

Министърът изясни още, че скоро в България ще се провежда работна група, която да работи за справяне с бежанския напън.

Демерджиев разяснява и всеобщия пердах сред две ромски семейства с Казанлък от преди два дни, при който един почина, а седем други бяха приети в болница с заплаха за живота, като изясни, че полицията е предотвратила четири сходни абсурда сред фамилиите през последните две години. Според него обаче повода да се стигне до там е, че хората не са образовани, а маргинализирани.

Нарастват сигналите за пазаруване на избор, разкри той, като изясни, че от ден на ден се страни от размяната на пари против глас, а все по-често кметовете на обитаеми места оферират ексцентричен вид услуги или закани към изборите, като да вземем за пример да бъдат спрени обществени услуги. Ако път двете страни си имат доверие, може да има заплащане, което да стане дни след изборния ден.

Миналия петък досъдебните производства за пазаруване на избор са били 9. В началото на седмицата са били 17, а през днешния ден към този момент са 34, разкри министърът. Той показа още, че Министерство на вътрешните работи работи все по-добре с прокуратурата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР