Доклад, от който не става ясно кой е притискал бившия

...
Доклад, от който не става ясно кой е притискал бившия
Коментари Харесай

Властта скри защо спряха радиото

Доклад, от който не излиза наяве кой е притискал някогашния началник на БНР Светослав Костов и за какво предходната есен спря " Хоризонт ", одобри с 98 гласа Народното събрание. Само 48 бяха " срещу ", нямаше въздържали се. В заключенията се показва, че е имало " индикации за напън " и изказвания за " общ напън ". Спирането на " Хоризонт " пък било " категорично решение, взето вътре в радиото ".

Антон Кутев, Александър Симов и Иван Ченчев от Българска социалистическа партия желаеха чуването на основния прокурор Иван Гешев и припомниха, че предшественикът му даде обещание телефонни разпечатки на Костов и записи от камери. В края на януари Гешев споделил на Тома Биков от ГЕРБ, че няма развиване. Гербаджията разгласи, че разпечатките били " нездравословни във връзка с този проблем ", също така не били СРС и щели да доведат до спекулации.

В заключенията се показва, че е имало индикации за напън от тогавашния общоприет шеф Светослав Костов над журналистката Силвия Великова, имало и изказвания за " общ напън " над Костов, само че по този начин и не било посочено от кого. Спирането на " Хоризонт " пък било " категорично решение, взето вътре в радиото ".

Преди месеци Сотир Цацаров разгласи, че може да има досъдебно произвеждане за оказван напън. Кутев уточни някои от съмнителните тези на някогашния началник на БНР и отсече: Този Костов лъже доста. Той иронизира упоритостта на Иван Гешев да проверява 30-годишната приватизация и попита за какво 4 месеца не е видял телефонните разпечатки на Костов. Иван Ченчев заключи, че краткотрайната комисия е излъчила тишина, тъкмо както в отчета се изяснява, че " Хоризонт " не е спряна, а е излъчвала тишина. Не даваме никакви отговори, поддържа го и Александър Симов.

Тома Биков от ГЕРБ се впусна да изяснява по какъв начин разпечатките единствено щели да основат нови спекулации и " да замъглят така и така мъгливата обстановка ". Случката била в предизборната акция, в която Костов евентуално провеждал доста диалози, и по този начин още 30-40 индивида щели да бъдат разкарвани по комисии и малките екрани. Разпечатките са нездравословни във връзка с този проблем, заинати се Биков. За него огромният проблем е неприятната работна атмосфера в БНР. Гербаджията се възмути, че в радиото има прекалено много независимост и публицистите там си разрешавали да надвишават отговорностите си, като правели внушения и мнения. Все отново Биков разгласи, че генералният шеф е виновен за всичко, протичащо се в радиото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР