Доклад на Държания департамент за 2021 г.Вътрешният министър се закани

...
Доклад на Държания департамент за 2021 г.Вътрешният министър се закани
Коментари Харесай

САЩ ни скастриха заради заплахи на Рашков

Доклад на Държания департамент за 2021 година
Вътрешният министър се закани да уволнява публицисти поради въпросите им

Нарушават се права на малцинствата и гейовете

Вътрешният министър Бойко Рашков стана един от българските герои в годишния отчет за 2021 година на Държавния департамент Съединени американски щати за нарушавания на човешките права по света.

“През май частната национална телевизия bTV излезе с декларация, в която изрази мощна угриженост за медийната среда в страната, тъй като “служебни лица от всяко държавно управление нямат проблеми да нападат обществено публицисти... с неоснователни твърдения”. Това беше в отговор на изказването на служебния вътрешен министър Бойко Рашков от 17 май, че в случай че е притежател на bTV, ще “отстрани” публицистите Биляна Гавазова и Златимир Йовчев, които са го интервюирали”, написа в отчета.

Поводът за гнева на Рашков тогава стана въпросът за какво е назначил за началничка на кабинета си жена, взела участие в учредяването на партията на Васил Божков. Към момента Бойко Рашков продължава да е вътрешен министър, а журналистката Биляна Гавазова към този момент не е част от екипа на bTV.

В отчета на Държавния департамент се сочи още бавното следствие на полицейското принуждение против протестиращи от 2020 година, случаи на нарушавания на човешките права на малцинствата и гей общности у нас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР