Доклад на британска парламентарна комисия обвини последните три правителства на

...
Доклад на британска парламентарна комисия обвини последните три правителства на
Коментари Харесай

Три британски правителства не са разследвали опити за намеса в референдума от 2016 г.

Доклад на английска парламентарна комисия упрекна последните три държавни управления на Консервативната партия, че не са разследвали евентуални опити за интервенция в извършения през юни 2016 година референдум за Брекзита, написа френският в. " Либерасион ".

Защо? Защо да не се проверява съветската интервенция в последните английски избори и изключително в референдума от 2016 година? Защо някой не би реагирал, когато излиза наяве, че съветското въздействие във Англия е " новото обикновено " положение на нещата и страната " явно е значима цел " за акциите за дезинформация, ръководени от Кремъл, пита френското издание, като отбелязва, че обявата на отчета през вчерашния ден беше отлагана дълго време от английското държавно управление.

При това " най-чувствителните " детайли не бяха оповестени заради аргументи, свързани с националната сигурност. Въпреки това заключенията на парламентарната комисия по разузнаване и сигурност бяха смазващи за английското държавно управление - както за това на Борис Джонсън, по този начин и за двете предхождащи го.

Изборите би трябвало да бъдат защитавани, гласи заглавието на публицистична публикация на в. " Гардиън ", съгласно което следствието на съветската интервенция в референдума за Брекзита е първата стъпка към това да се покаже, че демокрацията не може да бъде манипулирана.

При ръководството на Борис Джонсън британците може в никакъв случай да не схванат дали Владимир Путин е повлиял на референдума за Брекзита. За разлика от Съединени американски щати, където отчетът за хипотетичната съветска интервенция в изборите през 2016 година беше оповестен два месеца след гласуването, британците бяха " държани на мрачно " за възможната интервенция на Москва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР