Доказано е, че пиенето на кафе има големи ползи за

...
Доказано е, че пиенето на кафе има големи ползи за
Коментари Харесай

Кафе на гладен стомах? Какви са реакциите

Доказано е, че пиенето на кафе има огромни изгоди за здравето, като възстановяване на паметта, облекчение на болки в мускулите и даже защитaва от диабет, написа trafficnews.bg. Ако всичко изброено ни води до мисълта, че приема на кафе е безспорен приоритет, каква е вредата, която носи то и нездравословно ли е да го пием на празен корем?

Колкото и прелестен да е ароматът и усетът на кафе рано заран, в случай че вие го изпиете преди да сте хапнали, даже нещо малко, може да докара до увеличено произвеждане на стомашна киселина. Ако храносмилателната ви система е склонна да бъде сензитивна, това може да повреди лигавицата на стомаха и да докара до неприятно храносмилане, киселини или признаци на IBS.

Пиенето на кафе на празен корем усилва признаците на безпокойствие, причинявайки паника, нараснал сърдечен темп, нервност и некадърност за фокусиране.

Този утринен табиет се свързва и с вътрешния часовник, прочут като циркадианен темп. Чрез него се освобождава хормона, наименуван кортизол, който се отделя под въздействието на стрес, само че също по този начин въздейства и върху енергийните равнища.

Нивата на кортизола сред 8 и 9 сутринта оказват помощ на тялото ви да се разсъни естествено. Учените обаче са разкрили, че консумирането на кофеин в този интервал може да понижи равнището на кортизола и доста да понижи резултата от кофеина.

Това води до заключението, че ще би трябвало да увеличавате дозата на признатото кафе от ден на ден, с цел да почувствате действието му, а тялото ви ще стане все по-зависимо от утринното кафе. Когато става дума за кортизол, най-хубавото време за пиянство на кафе в действителност е сред 10 сутринта и обяд.

Ако сте изпитвали някои от гореописаните признаци, само че не желаете да се откажете от утринната чаша кафе, пробвайте да пиете огромна чаша вода, преди кафето. Ако сте загрижени за равнищата на кортизолa, само че се събуждате по-рано от 10 часа, изчакайте най-малко час след събуждането, с цел да може кафето да ви подейства вярно и да не ви навреди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР