Доказан следовател се произнесе, че убият с прозвището Нотаируса е

...
Доказан следовател се произнесе, че убият с прозвището Нотаируса е
Коментари Харесай

Експертът Славчо Велков: Убиецът на Нотариуса не се е криел! Гергана сигурно го е видяла

Доказан следовател се произнесе, че убият с прозвището Нотаируса е имал доста връзки с магистрати и прокурори. Имам първична информация по тематиката. Сам човек не може да прави изнудване, явно тук става въпрос за проведена престъпност.
Най-вероятната теза ще бъде, че претекстовете за това ликвидиране се коренят в желанието да бъде отхвърлен неуместен очевидец, с цел да не се разприказва и да разкрие доста съществени зависимости. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR специалистът по национална сигурност Славчо Велков, разяснявайки показното ликвидиране на Мартин Божанов – Нотариуса.
Велков акцентира, че убийството е осъществено по изключително демонстративен метод – нечовечен и поучителен, пред фамилията на Божанов.
„ Което значи, че килърът е експерт и не могат да му повлияят странични фактори. Извършено е на място, където може да се види, без терзания, че там има система за защита. Извършителят е бил толкоз сигурен в това което прави, тъй като е бил добре предпазен от нещо невидимо зад него. Поръчителите на закононарушението могат да си разрешат показни условия за осъществяване на ликвидиране “, сподели още специалистът по сигурност.
Велков счита, че надали ще се стигне до позитивен резултат от следствието на убийството на Мартин Божанов. По думите му виждаме единствено жертвите на показните убийства, само че не знаем кой стои от другата страна.
„ Убиецът въобще не се е впечатлил, че там е майката, брачната половинка, децата на убития. Изучавали са държанието на този човек, маршрутите му, къде върви, с какво, има ли отбрана към себе си. И е определен комфортният миг. Само причинител с желязна душeвност би прострелял един татко пред очите на децата му. Не е добре за него, че е открита гилза. Означава, че може да са зародили непредвидени условия, които са попречили да бъдат премахнати доказателствата “, акцентира гостът.
„ Съпругата му е чиновник на Министерство на вътрешните работи. За нея е имало искане да бъде лишен допускът ѝ за класифицирана информация и да бъде освободена. Впоследствие съдът я връща на работа на друга служба. Впоследствие тя излиза по майчинство.
Извършителят не се е тормозил, че тя може да го види и да даде задоволително информация по-късно. Твърде допустимо е брачната половинка да е видяла причинителя “, позволи Велков.
По думите му някой някъде е попречил 4-те производства против Мартин Божанов да стигнат до съда. Производствата са от разнообразни години, когато разнообразни хора са управлявали службите, означи събеседникът в студиото.
„ Жертвата се е употребила от отбрана. По-скоро е бил реализатор – събиране на средства, изнудване, рекет. Нотариалната камара излезе с изказване, че той в никакъв случай не е бил нотариус “, съобщи Велков и уточни, че никой не приказва за промяна в службите, а единствено за опцията за промяна на управлението.
Според него показните убийства са проблеми на вътрешната сигурност, която е част от националната ни сигурност: Мишките играят, когато котката я няма. Това основава напрежение и боязън в обществото.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР