Докато западните страни, включително Австралия, Канада и Съединените щати, изразиха

...
Докато западните страни, включително Австралия, Канада и Съединените щати, изразиха
Коментари Харесай

САЩ, Канада и Австралия не подкрепят призивите за прекратяване на огъня

Докато западните страни, в това число Австралия, Канада и Съединените щати, показаха поддръжка за " филантропична пауза " във войната сред Израел и линията Газа, те се въздържаха от директен апел за цялостно преустановяване на огъня , както направиха интернационалните организации или водачи Арабски страни.

" Нямам причина да чакам терористична организация да покаже почитание към интернационалното право или апели за преустановяване на огъня ", сподели канадският министър на защитата Бил Блеър.

" Честно казано, Хамас би трябвало да бъде погубен като опасност - освен за Израел, само че и за целия свят ", добави министърът.

По-рано високопоставени чиновници в Белия дом и Държавния департамент на Съединени американски щати също споделиха, че в този момент не е подобаващият миг за съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас.

Австралийският външен министър Пени Уонг, на посещаване във Вашингтон, прикани за " филантропична пауза във военните дейности " в Газа, с цел да се разреши доставката на филантропична помощ и евакуацията на цивилни.

" Как Израел упражнява правото си на самозащита има значение " , сподели министърът в изказване, оповестено в обществените медии X. " Това има значение за цивилните в целия район и също по този начин има значение за устойчивата сигурност на самия Израел. "
 Ескадрила F-16 на Съединени американски щати дойде в Близкия изток
Ескадрила F-16 на Съединени американски щати дойде в Близкия изток

Австралия също изпраща свои войски и военнотранспортни самолети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР