Докато в Източна Украйна продължават да се водят ожесточени боеве,

...
Докато в Източна Украйна продължават да се водят ожесточени боеве,
Коментари Харесай

Украйна очаква руска офанзива откъм Беларус

Докато в Източна Украйна не престават да се водят яростни боеве, украинските сили са в нараснала подготвеност и в други гранични региони, в това число на север. В северния район Волинска украинска отбранителна част организира обучение на границата на страната с Беларус, дълга 1000 километра.

100-а бригада е формирана най-вече от доброволци, някои учители, други водопроводчици или строители, които укрепват граничните региони на Волинска област. Участъкът от 200 километра е посипан с противотанкови мини и маркиран с наблюдателни постове.

" Защо е значимо? Това е защитата на страната ни от обединените въоръжени сили на Русия и Беларус. Територията на Беларус се употребява за нахлуване и обстрел против нашата територия ", споделя Олександър Майструк, старши сержант от 100-а бригада на ВСУ .

Заместник-командирът на бригадата Васил Сидорчук споделя, че от имат преимущество над врага, тъй като от непосредствен рид могат да стрелят с разнообразни оръжия – гранатомети, картечници, леко стрелково оръжие.

Недалеч от могилата е ситуирано село Ветли, където живеят етнически украинци.

" Няма да напусна и не желая да тичам от земята си. Къде би трябвало да отида? Аз съм на 75 години и тези зверове няма да ни накарат да напуснем земите си. Нека Бог ги унищожи ", споделя Надя Андревея.

Все повече военни анализатори считат, че войната скоро може да доближи повратна точка. „ Украйна струпва и задържа войски и муниции за нова огромна атака против съветските позиции “, споделя Питър Дикинсън, анализатор за Украйна в Атлантическия съвет. „ Те би трябвало за запазят набраната инерция след отвоюването назад на Харковска област през септември и освобождението на Херсон през ноември, съобщи Дикинсън за Euronews.

Бившият полковник от американската войска Лиъм Колинс счита, че Украйна би трябвало да предприеме офанзива преди топенето на снеговете напролет, което ще затрудни потреблението на пътищата за доставяне и доставки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР