Докато украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в САЩ

...
Докато украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в САЩ
Коментари Харесай

Докато Володимир Зеленски е в САЩ, в Украйна продават негови статуетки


Докато украинският президент Володимир Зеленски е на посещаване в Съединени американски щати - първото му пътешестване отвън страната след началото на войната, на махленски пазар в град Лвов се появиха забавни продукти.

Снимка: Reuters


Бюст-статуетка на украинския президент стартира да се продава като сувенир в западния украински град.

По време на визитата си във Вашингтон Зеленски подари украински байрак на ръководителя на долната камара на американския Конгрес Нанси Пелоси. Знамето е било подписано от украинските военни, .

Снимка: Reuters


Украинският президент благодари на американския народ и изиска още военна помощ за страната си и нови наказания против Москва.



„ Вашите пари не са щедрост. Те са инвестиция в световната сигурност и народна власт “, съобщи украинският президент.

Снимка: Reuters


Конгресът посрещна Зеленски с бурни овации. В речта си той изрази вяра, че поемането на контрола на долната камара от републиканците няма да промени обещанието за нови 45 милиарда $ помощ.

Снимка: Reuters


По-рано в Белия дом президентът Байдън даде поръчка, че поддръжката ще продължи „ колкото е належащо “.

„ Знаем, че Путин няма желание да спре тази жестока война, тъй че Съединените щати сме ангажирани да помогнем на украинския народ да продължи да пази страната си колкото е нужно “, разгласи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Снимка: Reuters


С последния пакет от военна помощ Киев ще получи модерните системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “. Русия дефинира това като „ провокация “.

„ Виждаме, че Съединените щати и други страни дават по-голям избор от оръжия с по-голям механически потенциал. Това не способства за разрешаването на спора, а тъкмо противоположното “, разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков.



Междувременно стана ясно, че някогашният съветски вицепремиер при обстрел в Източна Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР