Докато целият свят с интерес очаква, дали Илън Мъск успешно

...
Докато целият свят с интерес очаква, дали Илън Мъск успешно
Коментари Харесай

SpaceX публикува 3D анимация на предстоящото изстрелване на Falcon Heavy

Докато целият свят с интерес чака, дали Илън Мъск сполучливо ще успее да изстреля в космоса ракетата-носител Falcon Heavy, художниците на компанията SpaceX разгласиха в формалния YouTube канал на компанията анимационен клип, проявяващ, по какъв начин точно би трябвало да протече тази задача.
И в случай че при изстрелването всичко мине добре и тежката ракета не се взриви на дребни парченца, то това ще бъде първият случай в историята на човечеството, когато електрическият автомобил Tesla Roadster ще се насочи на дълго странствуване до Марс.



SpaceX Falcon Heavy по принцип е основана да води индивида в далечния космос, както и да облекчи бъдещите лунни и марсиански задачи. Свръхтежката ракета-носител е формирана от три ускорителя – първи степени на ракетата Falcon 9. Всичките 27 ракетни мотора обезпечават оптималната двигателна сила от 22 819 KN (24 681 KN във вакуум). След излизане в орбита, трите бустера би трябвало автоматизирано да се завърнат на Земята и да извършат меко кацане на ракетните площадки и на плаваща платформа в океана.



Всички системи на ракетата са най-щателно тествани и съгласно Мъск, тя е подготвена за полет. Полезният товар ще бъде вишневият Tesla Roadster, който след излизането в орбита ще се насочи към Червената планета. Пред ръководството на Falcon Heavy е подложен манекен със скафандър.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР