Докато сирийският президент Башар Асад не спре убийствата, няма да

...
Докато сирийският президент Башар Асад не спре убийствата, няма да
Коментари Харесай

Поптодорова: Докато Асад не спре убийствата, няма край на конфликта

Докато сирийският президент Башар Асад не спре убийствата, няма да има преустановяване на спора. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на  Радио „ Фокус “  дългогодишният дипломат Елена Поптодорова. Не би трябвало да има никакви илюзии по отношение на решимостта на Русия да докара до край персоналния си тактически и стратегически интерес, което ще е за сметка на всички нас. Още от началото на гражданската война в Сирия се работи на парче и не се намира решение за първопричините за необратимата наклонност за миграция на север, разяснява тя.

„ Договарят се нови пари и ще бъдат изсипани. „ Фронтекс “ ще изпраща спомагателни контингенти за запазване на границата. Трима висши представители на администрацията на Съединени американски щати са създали незабавна обиколка на турско -сирийската граница. Всичко това е по-скоро симптом на спешно придвижване, а не на премислено средносрочно или дълготрайно решение “, разяснява тя.

Според Елена Поптодорова даже и договореността, която би трябвало да реализират президентите на Турция и Русия в днешната среща, ще бъде краткотрайна. Ердоган не би понесъл общественото оскърбление, което Путин му нанесе по границата със Сирия и ситуацията в Идлиб. На лице са условия, в които Турция и Русия са в преден конфликт в два невралгични пункта на района, а точно Сирия и Либия. Става дума за оборване на зони на въздействие и точно там, съгласно Поптодорова, би трябвало да се търсят решения с намесата на Европейски Съюз и НАТО. Тъжното е, че Европейски Съюз се оказва слаб, сподели още тя и добави, че за жал е пропуснат шансът за събаряне на сирийския президент Башар Асад от власт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР