Докато се смеем за ботушките“ и костенурките“ на министъра на

...
Докато се смеем за ботушките“ и костенурките“ на министъра на
Коментари Харесай

Ресторантьори: Докато се смеем за „костенурките“ на министърката, ситуацията става все по-сериозна

Докато се смеем за „ ботушките “ и „ костенурките “ на министъра на туризма, обстановката в бранша става все по-сериозна, разяснява пред Novini.bg Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията.
Според него за трите ѝ месеца като министър на туризма, Зарица Динкова не е била припозната от личния си отрасъл.
„ Всекидневно валят десетки апели за оставката ѝ – от притежатели на заведения, през туристи, до хотелиери. Динкова не си направи труда да създаде стратегия за протичането на летния сезон, както и за решаването на значимите проблеми пред бизнеса “, твърди той.
Според статистиката на Национален статистически институт приходите от туризъм се усилват, само че броят на пренощували туристи в местата за настаняване в България през юни 2023 година е по-малък спрямо юни 2019 година
„ Тоест по-високите доходи, които регистрира националната статистика, се дължат на по-високите цени и инфлацията у нас. Новите шлагери на пазара, като Албания и Черна гора, както и старите познати Гърция и Турция, регистрират 20-процентов растеж на туристи, до момента в който браншът у на се бори с ниската запълняемост на хотелите. Пример още е и нерешният проблем с ремонтите по пътищата по време пиковете дни за пътешестване към Черноморието. Гневни туристи, които чакат на пътните възли с часове цяло лято, препълниха мрежата с фрагменти. Видяхме, че министър Динкова не съумя да реагира съответно и против черната акция за нечистото Черноморие. Къде беше министърът на туризма, до момента в който Неправителствени организации организации се упражняваха върху страховете на хората, а кметове влизаха в морето, с цел да потвърждават, че е чисто? “, питат от сектора.
„ Секторът има потребност от мощен министър, който да постави основите за народен приоритет на страната. В противоположен случай България ще задълбава на дъното за все по-непредпочитани дестинация… даже за личните си жители “, предизвести Павлин Петров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР