Докато се съставяше редовно правителство, прокуратурата се активира, а някои

...
Докато се съставяше редовно правителство, прокуратурата се активира, а някои
Коментари Харесай

Биков: Гласувам против свалянето на всеки имунитет, докато Гешев е главен прокурор

Докато се съставяше постоянно държавно управление, прокуратурата се задейства, а някои партии стопираха да договарят. Поискаха се имунитети - ден през ден, къде придружени с конференции, известия, които явно целяха неуспеха на постоянно държавно управление. Целта беше да се оформят болшинства в Народно събрание, съобщи Тома Биков от трибуната на Народното събрание във връзка съставянето на комисия за имунитетите.  

Мнозинствата в Народно събрание могат да са дело единствено на народните представители, нито на прокуратурата,  нито на съд, нито на различен. Прокуратурата в последните седмици се пробва да образува болшинства, означи депутатът от ГЕРБ.

Биков похвали Народното събрание, че макар всички нападки, се е оказал с инстинкт за самозапазване и той е либерален инстинкт, изясни Биков.

Ясно Народното събрание сподели, че България е парламентарна република. Въпреки опитите Народно събрание да бъде изработен непотребен, с цел да даде причини на избрани кръгове да споделят, че няма потребност от него, Народното събрание съумя да проработи и ще продължи, макар опитите да бъде саботиран.

Не единствено ще поддържа тази комисия, само че ще гласоподавам срещу свалянето на който и да е имунитет, до момента в който Гешев е основен прокурор, изригна Биков.

Конституцията беше изменена 2006 година от 46-то Народно събрание и тогава беше въведен механизъм, че депутатът може самичък да се откаже от имунитета. Аз съм първия, който се отхвърли от имунитета си, тъй като против мен имаше висящо дело в съда, напомни от своя страна ген. Атанасов.

Висш съдебен съвет взе решение да предложи на президента да освободи Гешев, тъй като е оскърбил народните представители, а трябваше да се вземе такова решение поради делата на трупчета. Трупани години наред се използваха като инструмент за рекет, съобщи шефът на ДСБ.

Това дело, поради което се желае имунитета на Борисов, беше държано 3 години, когато експремиерът нямаше имунитет. Защо в този момент?, попита ген.Атанасов. Кои са събитията, които постановат обновяване на следствието. Дали няма политическа корист с пълномощията на прокуратурата?, попита той.

Гешев в изявленията си приказва за народа, за други неща, които нямат нищо общо, отсъди Биков. 

     

  

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР