Докато САЩ заплашват да изпратят още повече войски в Източна

...
Докато САЩ заплашват да изпратят още повече войски в Източна
Коментари Харесай

Нанси Пелоси бясно натиска за смазващи анти-руски санкции

Докато Съединени американски щати заплашват да изпратят още повече войски в Източна Европа, представителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси (демократка от Калифорния) се опита да избърза с приемането на солиден законопроект, който ще даде повече военна помощ на Украйна и ще вкара наказателни наказания против Русия, в случай че теоретизираното от медиите съветско навлизане се случи.

Според репортаж във вторник на The Intercept, Пелоси е споделила на сътрудници от демократите по време на заседание, че желае да пропусне отбелязването на Закона за отбрана на суверенитета на Украйна от 2022 година, когато се прибавят и разискват промените, и да внесе законопроекта непосредствено в камарата. Според източници от Конгреса, които разговаряха с изданието, гласуването може да се случи още идната седмица.

„ Ето по какъв начин пространството за невоенни варианти постепенно се затваря във Вашингтон, без никакъв действителен спор “, сподели един помощник на демократите пред Intercept.

Законопроектът беше показан по-рано този месец от сенатор Боб Менендес (демократ от Ню Джърси), с съпътстващ законопроект на Камарата предходната седмица. Законопроектът ще наложи „ осакатяващи “ наказания на Русия, в случай че тя нахлуе в Украйна, както се опасяват доста американски водачи.

Също по този начин той доста ще усили военната поддръжка за Украйна и финансирането на медии, спонсорирани от Съединени американски щати, ориентирани към Източна Европа, като Радио Свободна Европа /Радио Свобода.

В понеделник Punchbowl News заяви, че Пелоси е поискала брифинг за всички членове на камарата, за обстановката в Украйна, откакто Съединени американски щати са наредили на своя личен състав да напусне американското посолство в Киев предния ден. Дипломатите от Европейския съюз обаче не последваха образеца на Съединени американски щати.

Пентагонът съобщи в понеделник, че 8500 американски бойци са сложени в нараснала подготвеност, с цел да бъдат подготвени за разполагане в Европа в границите на пет дни, в случай че е належащо, само че американският президент Джо Байдън разясни във вторник, че Съединени американски щати нямат желание да изпращат повече войски в Украйна, която не е част от алианса.

Съединени американски щати настояват, че огромният брой съветски войски покрай западната им граница с Украйна е въведения към инвазия, само че Москва споделя, че организира военни учения в района и не възнамерява да се намесва в украинските каузи.

Няколко срещи сред водачи на Съединени американски щати и Русия, в това число Байдън и съветския президент Владимир Путин, не съумяха да разсеят напрежението, като Русия сподели, че се нуждае от гаранции за сигурност по отношение на по-нататъшното разширение на НАТО и евентуалното разполагане на настъпателни сили в Украйна.

По подигравка на ориста Киев прикани за успокоение, като украинският консултант по националната сигурност Алексей Данилов сподели пред Би Би Си в понеделник, че суматохата значително е създание на Запада.

„ Натрупването на съветски войски не е толкоз бързо, колкото някои настояват “, сподели той.

„ Има ли там маневри – да, само че ги вършат непрекъснато. Това е тяхна територия, те имат право да се движат наляво и надясно там. Неприятно ли е за нас? Да, неприятно е, само че не е вест за нас. Ако това е вест за някой на Запад, оправдавам се ", съобщи украинският боен.

Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников сподели съвсем същото, като съобщи във вторник, че западните медии са основали страхове за съветска инвазия, тъй като „ суматохата и страхът са най-продаващи “.

„ Оценяваме обстановката на разстояние 200 км от границата. Те непрестанно разполагат и по-късно изтеглят войски, организират учения ", съобщи той.

" Мога да кажа с безспорна сигурност, че към днешна дата съветските въоръжени сили не са основали ударна група, която да извърши инвазия “, сподели Резников.

„ Няма учредения да се счита, че на следващия ден ще се случи инвазия от военна позиция ", безапелационен е той.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР