Докато Руско-украинската война се проточва, все повече и повече руски

...
Докато Руско-украинската война се проточва, все повече и повече руски
Коментари Харесай

Руски войници се прострелват в краката, за да се измъкнат от Украйна – разказът на един дезертьор

Докато Руско-украинската война се проточва, от ден на ден и повече съветски бойци стартират да се уморяват от борбата – един прихванат аудио запис демонстрира, че те към този момент се съмняват от ден на ден и повече в присъединяване си в Украйна, до момента в който голям брой отчети сочат, че съветските сили търпят огромни загуби.

Съобщението за тези дейности на съветските войски идва от беглец на име Павел Филатиев, взел участие в Руско-украинската война. 33-годишният мъж е бил член на 56-ти гвардейски десантно-десантен полк, 7-ма гвардейска планинска десантно-щурмова дивизия – елитна група парашутисти, основана в Крим.

По време на петмесечната си работа в Украйна той взе участие в нахлуването в Херсон и завладяването на пристанището. След като претърпява очна зараза, породена от тиня, попаднала в окото му от детонация на снаряд, той се връща в Русия.

Въпреки риска да бъде сметнат за изменник, Филатиев бяга от родината си благодарение на мрежа за правата на индивида и се счита за първия прочут съветски боец, който бяга в директна съпротива на спора. Той съумява и да напише записки, озаглавени „ ZOV “, които са оповестени във Vkontakte, съветския еквивалент на Фейсбук.

Има и клюки за осакатяване на трупове и военнопленници (последното се поддържа и от украински войници), както и за доста съветски бойци, починали от другарски огън.

В диалог с The Guardian, Филайтев разкрива, че болшинството от съветските бойци не са удовлетворени от това по какъв начин вървят нещата, изключително като са надалеч от пропагандата, която се популяризира из страната им. „ Повечето хора в армията са недоволни от това, което се случва там “, споделя той. „ Те са недоволни от държавното управление и своите командири, недоволни са от Путин и неговата политика, недоволни са от министъра на защитата, който в никакъв случай не е служил в армията. “

Мемоарите също обрисуват нечовешките действия, в които руснаците вземат участие след нахлуването в Украйна на 24 февруари 2022 година Това включва кражба на полезности от частни домове, защото те нормално костват повече, в сравнение с се заплаща на бойците за службата им. „ Като диваци ядохме всичко: овесени ядки, качамак, сладко, мед, кафе… Не ни пукаше за нищо, към този момент бяхме стигнали лимита си “, написа той. „ Повечето бяха прекарали месец на полето без никакви улеснения и комфорт, душ или естествена храна. “

„ До какво дивашко положение можете да доведете хората, като не се замисляте, че би трябвало да спят, да ядат и да се мият. Всичко в близост ни създаваше непоносимо чувство; като нещастници ние просто се опитвахме да оцелеем. “

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР