Докато руската инвазия в Украйна с всяка минута става все

...
Докато руската инвазия в Украйна с всяка минута става все
Коментари Харесай

Играта на криеница на болните деца в Украйна

Докато съветската инвазия в Украйна с всяка минута става все по-ужасяваща, лекарите в една педиатрична болница в страната започнаха да организират самобитна „ игра “ със своите дребни пациенти, с цел да създадат престоя им най-малко една концепция по-поносим. Всеки път, когато сирените прозвучат, децата би трябвало да се надпреварват, с цел да бъдат първи в мазето на болничното заведение и да се скрият.

Подобно на един най-хубавите филми в цялата история на киното " Животът е прелестен ", в който дете е уверено от баща си, че двамата са водачи в някаква действителна игра на " стражари и апаши ", докато в действителност баща и наследник се намират в концентрационен лагер.

В същинския живот обстановката в Украйна е същинско съревнование за оцеляване най-много за децата. Доктор Роман Кизима, водещ детски онколог в западноукраинския профилиран медицински център в Лвов, сподели пред NBC News, че военното състояние може да бъде особено травмиращо за най-малките.

" Най-тъжното е, че когато прозвучи сирената, би трябвало да слезем с децата и родителите в мазето. Тичаме по пет или шест пъти дневно до мазето и назад ", разяснява Демидиво пред " Тайм ". Той разказва още, че в болницата  има доста деца на кислородно дишане, само че количките с кислородните бутилки работят с ръчни вентилатори, което затруднява личния състав. 

За лекарите всеки ден е поредност от избори, които идват с тънка разделителна линия между живота и гибелта. Докато съветските сили водят война с Украйна, педиатрите в страната се усещат безсилни пред възходящия брой жертви. Макар да е невероятно да се дефинира с акуратност какъв брой са починалите и ранените, формалните данни демонстрират стряскащи резултати - броят на децата, които губят живота си, пораства с всеки минал ден.

" Много деца даже не могат да стигнат до болничното заведение и просто гаснат вкъщи ", споделя шефът на болинца Владимир Жовнях.

Според лекарите най-несправедливото е, че броят на жертвите от войната все в миналото ще бъде изведен като статистика, само че в никакъв случай няма да може да бъде изчислено какъв брой тъкмо хора не са били диагностицирани в точния момент, какъв брой от тях са умряли, тъй като не са получили навременно съответно лекуване. 

Тези, които се пробват да изоставен страната, също са в заплаха, съгласно Юлия Ноговицина, шеф на най-голямата благотворителна организация в поддръжка на лечение на рак при деца в Украйна.

„ Пациентите и техните родители ме питат дали е безвредно, а аз отвръщам искрено: „ Не знам “, споделя тя пред NBC News. " Дори не знам дали е безвредно да се излиза на открито. Възможно е да излязат покрай болничното заведение и въпреки всичко да пострадат. "

" Това, което се случва в този момент в Украйна, е филантропична злополука, породена от войната ", споделя Жовнях. „ Светът ни следи, моли се за нас, обаче не прави нищо повече. Украйна, за жалост, е сама. "

В болничното заведение родителите бдят над леглата на своите дечица и възпират бликналите сълзи.

„ Живея в боязън, само че не за себе си. Всяка заран се разсънвам, прекръщавам се и се апелирам стаята за реанимация да остане сигурно място “, споделя Кристина Краевска, която е с 6-годишната си племенница Даринка, която е претърпяла интервенция след мозъчен израстък и сега е на системи, които я поддържат жива.

„ Тя се бори за живота си там горе, а ние тук долу се борим за нашия по виновност на съветските бойци “.

Мобилизацията на мъже сред 18 и 60-годишна възраст слага хората с деца в изключително мъчителна позиция, в която да избират сред фамилията и родината си.

„ Щях да бъда на първа линия и да се боря до последния си мирис, в случай че нямах дете “, споделя Валентин Ветров, чийто наследник е на годинка, само че е претърпял голям брой интервенции за поправяне на присъщ недостатък.

„ Засега обаче, моят дълг е да бъда тук, до него “ – добавя той.

Подобно на кино лентата " Животът е прелестен ", в който допоследно гледаме дали отнякъде няма да ни се усмихне Гуидо, отправяме взор и към Украйна и с цялото си сърце имаме вяра, че разсъдъкът ще надделее и мирът ще се настани трайно.
Фондацията на Дж. К. Роулинг оказва помощ на деца в сиропиталища в Украйна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР