Докато пандемията от коронавирус продължава да задушава професионалния спорт на

...
Докато пандемията от коронавирус продължава да задушава професионалния спорт на
Коментари Харесай

Спортът се пробужда откъм Далечния Изток

Докато пандемията от ковид продължава да задушава професионалния спорт на множеството места по света, някои лиги към този момент започнаха да откриват своите сезони през 2020 година Позитивният сигнал идва оттова, откъдето потегли неконтролируемото разпространяване на COVID-19 - Далечния Изток.

Първите две страни, в които спортът последователно излиза от цялостната карантина, са Тайван и Южна Корея . И двете страни се оправиха удивително добре в пика на епидемията - тайванските управляващи съумяха да лимитират болестта до едвам 429 доказани случая, от които единствено шест са смъртоносни , а корейската здравна система към днешна дата е документирала 10 752 пациенти, от които умрелите са 244 .

Затова с позволението на локалното държавно управление още през предходната седмица в Тайван стартираха националните шампионати по футбол, баскетбол, бейзбол и софтбол . " Фактът, че можем да открием сезона в Тайчун, приказва за големия триумф, който постигнахме в прекъсването на ковид ", съобщи кметът на втория най-населен тайвански град след столицата Тайпе Лу Шиоу-Йен в събота, при церемониалното мятане на първата топка в професионалната софтболна лига (TPWSL).

На път да дадат зелена светлина на два от националните си спортове са и в Корея, където се приготвят за рестарт на бейзбола и футбола . В локалната професионална бейзболна лига (КВО) към този момент възобновиха подготвителните мачове и имат подготвеност да открият отсрочения си сезон на 5 май. Всички дуели ще се организират на празни игрища и при изключителни ограничения за хигиена.

" На първо време почитателите ще могат да гледат обичаните си тимове единствено по малкия екран. Всички в лигата обаче сме на мнение, че някакви условия за игра са по-добри от никакви ", разясниха от КВО.

Местната футболна асоциация (KFA) също разгласи, че започва шампионатите в своите две топдивизии на 8 май. Шампионатите в К-Лига 1 и К-Лига 2 трябваше да бъдат открити на 29 февруари, само че бяха отсрочени поради взрива на пандемията. Футболът в Корея също ще се играе при закрити врата за неопределен срок.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР