Докато Палестина все още се бори за свободата си, а

...
Докато Палестина все още се бори за свободата си, а
Коментари Харесай

Израел изпраща историята на Холокоста на Луната

Докато Палестина към момента се бори за свободата си, а Армения за признаването на турския геноцид над народа си, Израел ще направи притежание своите държавни знаци и история на открития космос. Ако всичко върви по проект, историята на оживелите от Холокоста ще се приземи на Луната през 2019 година, а дружно с нея и израелската декларация за самостоятелност, байрак и народен химн.
Националните знаци, плюс Библията и други книги, ще се насочат към Луната на борда на безпилотен израелски галактически транспортен съд Beresheet , който ще бъде изстрелян от нос Канаверал във Флорида с ракета SpaceX през идните месеци. Beresheet (от иврит „ произход “) ще бъде първият израелски галактически транспортен съд на Луната.

Представители на израелската неправителствена организация SpaceIL и Израелската аерокосмическа промишленост (IAI) сложиха времевата капсула в галактическия транспортен съд в понеделник. В капсулата има три диска, всеки от които съдържа стотици цифрови файлове.

„ Това е доста прочувствен момент“, сподели Джонатан Уинтерауб, един от съоснователите на SpaceIL. „ Не знаем какъв брой време галактическият транспортен съд и времевата капсула ще останат на Луната. Много е допустимо бъдещите генерации да намерят тази информация и да желаят да научат повече за този исторически миг “.

Датата на политане, избрана в началото за този месец, бе отсрочена, защото SpaceIL и IAI чакат окончателното удостоверение от компанията, която ще изстреля совалката.

Израел се надява да стане четвъртата страна, която ще изпрати задача на Луната и по този метод да се причисли към Съединени американски щати, Съветския съюз и Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР