Докато ние горяхме в огъня на пандемията, някои от тях

...
Докато ние горяхме в огъня на пандемията, някои от тях
Коментари Харесай

Герои от тихия фронт искат оставката на проф. Петров в МБАЛ ...

Докато ние горяхме в огъня на пандемията, някои от тях си почиваха в чужбина, а в този момент пристигнаха да раздават правораздаване в болничното заведение, отвърна шефът на някогашната Първа градска

Подписка за отстраняването на проф. Петър Петров като шеф на МБАЛ „ Св. Мина” в Пловдив е входирана в Общинския съвет, който е принципал на болничното заведение. Документът е стигнал още до прокуратурата, общината, Инспекцията по труда и КТ Подкрепа.

Заради следващото напрежение в болничното заведение през днешния ден по обед се организира незабавна среща, на която участваха ръководителите на разнообразни отделения в „ МБАЛ „ Св. Георги”, шефът проф. Петър Петров, шефът на Дирекция „ Здравеопазване” в Община Пловдив доктор Калин Калинов, представители на синдикатите и основатели на подписката.

Паралелно с тази подписка знам, че има и друга - за отбрана на болничния началник, описа за marica.bg ръководителят на КТ Подкрепа в Пловдив Атанас Кръстев. Той е безапелационен, че този път проблеми със заплащането на възнагражденията на личния състав няма, както нееднократно се е случвало преди години. Нека заинтригуваните страни седнат на една маса и обсъдят обстановката, би трябвало да се чуят и двете страни, добави синдикалистът

В подписката, разпратена до институциите в Пловдив, се твърди, че има корист с финансови средства, отпускани на работещите в системата на опазването на здравето в изискванията на Коронавирус -19 за работа на " първа линия ". Текучеството на личния състав пък било непрекъснато.

" Някои от санитарите и болногледачите се назначават на трудови контракти на половин или четвърт щат, като покриват не повече от две 12-часови наряди за цялостен месец, а някои от тях даже не идват на работа и за това всички те получават спомагателна финансова поддръжка от 1000 лева за работа на " първа линия ", се декларира в документа.

Освен санитари и болногледачи, в допълнение материално стимулиране са получавали касиерката и систематичният оператор. Последните две служителки са се разписвали против 1000 лева в допълнение за месеците януари и февруари т.г., което може да се удостовери с месечните графици и фишове за работни заплати, настояват чиновниците, поставили имената си в подписката. Те са засекли също, че през ноември предходната година шефът проф. доктор Петър Петров едновременно - от 7.30 до 13.30 ч., е работил по график в две разнообразни отделения - АГО и Ковид поделение, което е безусловно невероятно.

„ Възможно е, тъй като тогава аз и екипът спяхме в болничното заведение. Борихме се с коронавирус в разгара на пандемията, разболявахме се и заразявахме околните си. В същото време тези, които са в основата на подписката, бяха в отпуск или болнични, някои даже в чужбина.Тези „ герои от тихия фронт” изчакаха огънят да отмине и се върнаха, с цел да пишат подписки и доноси”, разяснява пред „ Марица” проф. Петър Петров. Според него офанзивата идва от хирургическото поделение, което само е с неприятни финансови резултати в последните месеци, и няколко сестри.

Той настоя, че няма да напусне работата си, макар оклеветяващата акция, която се води против него. „ За пръв път от десетилетия болничното заведение е на облага и това очевидно доста нервира някои хора”, сподели още проф. Петров.

Д-р Калин Калинов пък разгласи, че ще бъде образувана анкетна комисия, която ще се запознае със сигнала в подписката и ще беседва с недоволните, с цел да се преодолее напрежението в екипа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР